Firea reactioneaza dupa ce procurorii au decis sa ancheteze protocolul cu echipa lui Becali: Este foarte bine!

Joi, 05 Iulie 2018, ora 15:46
6031 citiri
Firea reactioneaza dupa ce procurorii au decis sa ancheteze protocolul cu echipa lui Becali: Este foarte bine!
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reactionat dupa ce a aflat ca procurorii anticoruptie au deschis o ancheta ce vizeaza protocolul cu echipa lui Gigi Becali in privinta mentenantei gazonului de pe National Arena.

Edilul acuza presiunile companiei care presta aceste servicii pana sa ii fie reziliat contractul si sustine ca a primit chiar amenintari.

In ceea ce priveste cercetarea procurorilor, Firea sustine ca se bucura ca a fost demarata ancheta pentru ca aceasta va demonstra ca totul a fost legal.

"Mi s-a pus in vedere, pe diferite canale, ca aceasta companie va face tot posibilul sa revina in contractele de milioane de euro cu Primaria, fiind ani de zile, injust, conectata la bugetul Capitalei. Am primit, atat eu cat si colegi din Primarie, amenintari explicite ca vor urma campanii de denigrare in presa bazate pe minciuni si insinuari, ceea ce deja se intampla, denunturi penale, anchete, procese in care se vor solicita despagubiri consistente. Cu toate acestea, nu ne vom speria, pentru ca tot ce facem, in general, dar si in acest caz, facem in folosul cetatenilor si manifestam respect fata de modul in care sunt cheltuiti banii publici, legal si eficient.

De aceea, ne vom apara impotriva tuturor calomniilor care se revarsa asupra noastra si vom arata opiniei publice cum a fost pagubit, de-a lungul anilor, bugetul Municipalitatii prin contractele cu aceasta firma. Daca in trecut, contractorii Primariei intocmeau caietele de sarcini pentru licitatiile pe care le castigau pe banda rulanta sau isi instalau rude apropiate in pozitii de decizie care sa le aprobe contracte cat mai avantajoase, in mandatul meu toate actiunile Primariei Municipiului Bucuresti sunt realizate respectand cu strictete litera legii si in deplina transparenta. Voi continua sa-mi fac datoria fata de bucuresteni si nu voi abandona niciun fel de initiativa constructiva doar pentru ca deranjam anumite interese nelegitime.

Este foarte bine ca DNA face ancheta! Chiar cu celeritate, constatam - e un lucru bun! Se va afla rapid ca totul a fost legal, nu s-a creat nici un prejudiciu sau avantaj, dimpotriva: am realizat mari economii, starpind firmele capusa de la Primarie", a transmis Firea prin intermediul unui comunicat de presa.

Primaria Capitalei a transmis si un tabel comparativ de preturi prin care arata ca au scazut costurile intretinerii gazonului dupa ce echipa lui Becali a preluat aceasta operatiune.

"De aceea, actuala administratie a decis, in luna martie 2017, sa rezilieze acordul-cadru cu acest operator, contractul subsecvent nr. 4 nu a mai fost semnat, iar Arena a fost preluata pentru administrare in regie proprie, prin Directia de Investitii din cadrul PMB. (...) Incasarile s-au ridicat la 4.603.961,52 lei, iar cheltuielile - la 5.021.515,26 lei (prin urmare, din totalul cheltuielilor doar 8,3% nu sunt acoperite de incasari) .

In perioada 2011 - 2017, pentru comparatie, incasarile au fost de 25.702.992,45 lei, iar cheltuielile de 77.433.669,1 lei (diferenta neacoperita - 66,8%) . Cu titlu de exemplu: in contractul cu SC UTI SA pretul per mp pentru activitatea de suprainsamantare era de 0,18 euro/ mp, in timp ce asa cum se poate vedea din documentele atasate pentru aceeasi activitate prestata conform Protocolului valoarea se diminua la 0,09 euro/ mp, ceea ce determina o economie de 0,09 euro/ mp pentru aceasta activitate", mai spune Gabriela Firea in comunicat.

Primaria Bucuresti a oferit clubului FCSB ingrijirea terenului de la National Arena printr-un protocol ce a devenit public abia in urma cu cateva saptamani. In realitate, FCSB nu se ocupa de ingrijirea gazonului, ci joaca doar rol de intermediar intrucat a angajat o alta firma - Cris Garden - pentru a se ocupa de lucrari.

Contractul dintre Primaria Capitalei si FCSB a fost semnat pe 1 noiembrie 2017 si a expirat pe 30 iunie 2018.

Ciudat este ca Primaria Capitalei a oferit firmei Cris Garden, prin procedura directa a SEAP, mentenanta gazonului in octombrie 2017. Dupa numai o luna insa, in schema a aparut si FCSB, care are rolul de intermediar. FCSB isi ia angajamentul ca se va ocupa de ingrijirea terenului, numai ca tot firma Cris Garden este cea subcontractata de clubul lui Becali pentru a face lucrarile.

M.D.

Quarterly Report - Editia 4

Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre actuala clasă politică din România și alegerile pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte consideră că oamenii nu se vor lăsa...
Ce pensie va primi Traian Băsescu pentru un mandat în Parlamentul European. Surpriză în topul pensionarilor de lux
Ce pensie va primi Traian Băsescu pentru un mandat în Parlamentul European. Surpriză în topul pensionarilor de lux
Mandatul la Bruxelles a ajuns pentru mulți dintre politicienii români un refugiu: nu prea mai sunt trași la răspundere de opinia publică așa cum se întâmpla când erau parlamentari sau...
#Firea Becali National Arena, #Firea Becali FCSB gazon, #Firea Becali contract primarie , #gazon