Ziare.com

Cutremur dupa "macelul" de pe National Arena: Firma de paza a reziliat contractul cu FRF

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 07:19

   

Cutremur dupa "macelul" de pe National Arena: Firma de paza a reziliat contractul cu FRF
Incidentele violente de la meciul Romania - Ungaria fac primele victime. Compania de paza care a asigurat securitatea in tribune a anuntat rezilierea unilaterala a contractului cu FRF.

Acuzati de suporteri, de Jandarmerie si de oficialii Federatiei, cei de la BGS au transmis un comunicat de presa in care explica incidentele din tribune si anunta rezilierea intelegerii cu FRF.

Firma de paza ii arata cu degetul pe "ultrasii" echipelor Dinamo, Steaua si Petrolul, cei care ar fi dat tonul violentelor.

"In urma incidentelor petrecute la meciul Romania-Ungaria intre agentii BGS si unii suporteri, dorim sa prezentam in cele ce urmeaza pozitia oficiala a societatii noastre:

1. Toate imaginile foto/video vor fi analizate, iar agentii BGS care au facut exces de zel vor fi sanctionati.

2. Declansarea evenimentelor din peluze au avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cat si gruparea cunoscuta sub denumirea "Honor et Patria". Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiara, membrii galeriei Stelei s-au batut intre ei, galeria echipei Petrolul a lovit cativa agenti de securitate, iar cei de la "Honor et Patria" au aruncat la propiu 2 agenti de securitate BGS peste balustradele de protectie. De asemenea, numerosi membri ai acestor grupari au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torte) pe care le-au folosit pe durata intregului meci aruncandu-le catre agentii de ordine, pe teren si dintr-o zona in alta a peluzelor. Aceste materiale sunt de mici dimensiuni, iar, din informatiile pe care le-am primit ulterior meciului, am aflat ca au fost introduse pe stadion ascunse in lenjeria intima, legea nepermitindu-ne perchezitia corporala amanuntita, ci doar un control sumar. Aceste grupari au vandalizat mobilierul stadionului (scaune), folosind bucatile rupte pe post de proiectile indreptate de asemenea catre agentii de ordine si jandarmi. Unele dintre proiectile au facut victime, ranind atat membri ai fortelor de ordine, cat si spectatori.

3. Conform legii 10/2012 "serviciul de asigurare a ordinii si sigurantei in incinta arenelor sportive, se presteaza de catre societatile specializate de paza si protectie sau de catre Politia Locala". In baza acestei legi, a contractului si a planului de paza, consideram indreptatita implicarea agentilor BGS in pastrarea sau restabilirea ordinii si sigurantei in tribune.

In incheiere, supunem atentiei cateva aspecte:

- De ce intotdeauna conflictele cu toate fortele de ordine (nu doar BGS) pornesc din zona peluzelor, cauzate de aceleasi grupuri de suporteri care se autointituleaza -ultras?
- Cum este posibil ca in restul stadionului sa fie pastrata ordinea si sa nu existe niciun fel de incidente?
- De ce intotdeauna huliganii ajung sa fie victimizati, chiar si in contextul in care incalca legea in mod flagrant si repetat, provocand daune materiale, fizice, sportive si morale intregii Romanii?
- Ia cineva in considerare reactia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea si stoparea huliganilor?

Luand in considerare cele de mai sus, lacunele legislative, presiunea mediatica si reactia Federatiei Romane de Fotbal, in urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal Romania-Ungaria, societatea noastra a ales sa rezilieze unilateral contractul de prestari servicii incheiat cu FRF incepind cu data de 27.10.2014. Am luat aceasta decizie, convinsi fiind ca am facut tot posibilul sa respectam legea si sa mentinem in cadrul meciurilor, climatul de liniste si ordine pentru zecile de mii de suporteri, nu pentru o mana de huligani."

Incidentele de la Romania - Ungaria, explicate de firma de paza: De vina sunt galeriile de la...

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a promis o reactie dura din partea forului pe care il conduce, iar reprezentantii Jandarmeriei au insinuat ca bodyguarzii firmei de paza nu au efectuat un control corporal eficient inainte de intrarea pe stadion.

Reactie dura a sefului FRF dupa incidentele grave de la Romania - Ungaria: "Vor plati!"

Zeci de persoane au fost ranite in timpul meciului Romania - Ungaria dupa o interventie brutala a fortelor de ordine in Peluza Nord a National Arena.

M.D.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9774 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu sunt folosiți cainii care detectează materialele pirotehni

ce?

 

Haitelor de analfabeti violenti .. asa zisi "suporteri ultras " ..

...le-ar trebui interzis accesul pe stadioane si in acelasi timp pedepsiti cu o severitate exemplara care sa ii descurajeze sa mai repete faptele.
Pastrati la racoare pana uita ce inseamna cuvantul "fotbal".

 

Bilet doar cu buletinul

Aceste hoarde de derbedei au fost sponsorizate de presedintii de cluburi : bilete la tot neamul,transport gratuit ,bani de buzunar. Au ajuns sa se constituie in grupari infractionale extrem de periculoase care controleaza ele cluburile acum. Trebuie destructurate iar membrii judecati conform legii. Trebuie invatat din experienta engleza :carnerte de suporter ,bilete cu locul exact si numele pe el ,interdictie de a se mai apropia de stadioane ,obligativitatea prezentei la politie in timpul meciului... Dar cine sa ia astfel de masuri ? militienii romani sau firmele de ,,protectie si paza" - alte organizatii de infractori.

 

apa de ploaie

in justificarile bgs! de ce trebuie sa loveasca spectatori nevinovati? huliganii trebuiau scosi afara,amendati,interdictii la meciuri,dar huliganii in uniforma asteptau sa isi ia revansa,loveau in oricine,se vad imagini cum un suporter este calcat in picioare,si tot ei sunt victime.de multe ori cei care asigura ordinea pe stadioane provoaca si initeaza scandaluri.cei vinovati sa plateasca,indiferent cine sunt.

 

probabil ca firma lui cocosh va prelua de la bgs !

burleanu se demasca si ii demasca pe cei ce l-au parashutat in fruntea frf si l-au bagat pe gica popescu la parnaie cu o zi inaintea alegerilor !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor