Dupa Euro 2020, Romania ar putea organiza meciuri si la Cupa Mondiala din 2030

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 19:47
6195 citiri
Dupa Euro 2020, Romania ar putea organiza meciuri si la Cupa Mondiala din 2030

Dupa cele patru meciuri de la Campionatul European din 2020 pe care Bucurestiul le va gazdui, tara noastra ar putea organiza partide si la Campionatul Mondial de fotbal.

In aceasta perioada, Romania, Bulgaria, Grecia si Serbia analizeaza posibilitatea depunerii unei candidaturi comune pentru organizarea Mondialului din 2030.

Bazele discutiilor au fost puse la inceputul lunii noiembrie, atunci cand premierii din Romania, Grecia si Bulgaria, plus presedintele Serbiei, s-au intalnit in Varna cu premierul israelian, Benjanim Netanyahu.

Acolo, printre multe alte subiecte, s-a discutat si despre o candidatura a statelor din Balcani la organizarea Mondialului de peste 12 ani, propunerea fiind facuta de seful guvernului elen, Alexis Tsipras.

"Cred ca merita sa discutam despre propunerea lui Tsipras. Asa cum Bulgaria si Italia au gazduit Campionatul Mondial de volei, cele patru state - Serbia, Grecia, Romania si Bulgaria - pot candida pentru organizarea Mondialului de fotbal din 2030", spunea premierul bulgar, Boyko Borisov, la vremea respectiva.

Bazele negcierilor fiind puse la inceputul lui noiembrie in Varna, negocierile au continuat.

Jurnalistul Teodor Borisov a anuntat recent ca ministrii Sportului din cele patru state au participat in aceasta perioada la o intalnire ce a avut loc in Belgrad, tema discutiilor fiind aceasta posibila candidatura comuna.

Tara noastra a fost reprezentata de noul ministru al Tineretului si Sportului, Constantin Bogdan Matei, insa rezultatul discutiilor nu este cunoscut momentan.

Daca va exista o candidatura comuna pentru Mondialul din 2030, cele patru tari vor veni fiecare cu cate doua stadioane ce pot gazdui partide la turneul final.

Daca la prima vedere Romania pare privilegiata, in ultima perioada construindu-se multe arene moderne, lucrurile sunt mai complicate. Cu exceptia National Arena, stadioanele de la noi au capacitati de cel mult 30 de mii de locuri, iar la Mondiale este nevoie de arene cu cel putin 40 de mii de locuri in tribune.

Mai mult, meciurile din fazele semifinale si finala trebuie sa se dispute pe stadioane ce au inca si mai multe locuri, minimul fiind de 60 de mii.

Mondialul din 2022 va fi gazduit de Qatar, care se afla in plin proces de constructie a stadioanelor, iar cel din 2026 va fi organzat de cele trei state nord-americane, Canada, SUA si Mexic.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com