Mesajul primarului Capitalei pentru vicepremier, in scandalul National Arena: Sa ne raspunda la doua intrebari!

Vineri, 04 Martie 2016, ora 22:40
5204 citiri
Mesajul primarului Capitalei pentru vicepremier, in scandalul National Arena: Sa ne raspunda la doua intrebari!
Foto: Facebook/ Razvan Sava

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a precizat ca asteapta de la vicepremierul Vasile Dincu raspuns la doua intrebari: care este solutia legala care sa permita redeschiderea Arenei Nationale si de ce vicepremierul nu a furnizat aceasta solutie pana acum.

"Observ cu mahnire ca a respecta legea este, pentru unii politicieni, doar o chestiune de alegere personala. Domnul ministru Vasile Dincu, intr-o nota de ironie, vine si spune ca imi doresc sa devin o statuie a legalitatii intruchipate. Cred cu tarie ca a respecta legea pana la ultimul ei punct nu trebuie sa mai fie o optiune.

Si da, in ceea ce priveste situatia Arenei Nationale, vom respecta legea in totalitate. Astept, si alaturi de mine asteapta milioane de microbisti, ca domnul Vasile Dincu sa ne ofere raspunsurile la cateva intrebari", a scris edilul pe Facebook.

El a subliniat ca, potrivit legii, in vederea obtinerii autorizatiei de la ISU este necesar agrementul tehnic de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

"Care este acea solutie legala clara care sa ne poata permite redeschiderea Arenei Nationale? De ce domnul Dincu nu a furnizat aceasta solutie pana acum? Un raspuns ar fi acela ca, poate, domnul Dincu nu cunoaste legea, care spune clar ca avem nevoie de acel agrement tehnic de la Ministerul Dezvoltarii pentru a lua astfel si autorizarea de la ISU.

Si astfel, problema redeschiderii celui mai mare stadion al tarii ar fi rezolvata in deplina legalitate si siguranta pentru toti participantii la spectacolul sportiv", a mai scris primarul.

Guvernul anunta ca amicalul cu Spania se poate juca pe National Arena

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat vineri, la Zalau, ca exista toate conditiile pentru ca meciul de fotbal Romania-Spania sa se joace la Bucuresti, pe Arena Nationala, existand numai problema acceptului Primariei.

"O sa-i raspund mai complex domnului Sava, pentru ca nu am vrut sa frang de la inceput cariera politica a unui tanar politician. Am adunat trei ministere care au lucrat la o solutie, ISU, Inspectoratul de Stat in Constructii, am lucrat impreuna si cu reprezentanti ai primariei pentru a face impreuna un dosar de cateva sute de pagini privind organizarea securitatii spectatorilor la meciul respectiv.

Aveam toate conditiile, ne pregateam sa anuntam acest lucru si in ultimul moment a venit domnul primar si ne-a spus ca daca nu-i dam autorizatie sau daca nu schimba legea pentru ca el sa primeasca autorizatie atunci el nu este de acord cu asta, pentru ca el vrea sa respecte legalitatea intru totul.

Adica a vrut sa devina o statuie a legalitatii intruchipate, sa ne arate pe de o parte ca vechiul primar nu a facut lucrul care trebuie pentru stadion si alte chestiuni in prag de campanie. Ne pare rau ca un tanar politician are o asemenea tratare a unei probleme publice foarte importante", a afirmat Vasile Dincu.

Anunt oficial al primarului interimar al Capitalei: Iata cand ar putea fi redeschisa Arena Nationala

Afirmatiile au venit in contextul in care tot vineri primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, i-a solicitat lui Vasile Dincu accelerarea procedurilor in urma carora Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sa elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperisul de la Arena Nationala.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Razvan Sava Vasile Dincu, #Razvan Sava Arena Nationala, #Vasile Dincu Arena Nationala , #stiri National Arena