National Arena, in continuare inchis: "Ar fi o varianta SF!" - Cine vrea sa rezolve problema in Germania

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 13:18
3557 citiri
National Arena, in continuare inchis: "Ar fi o varianta SF!" - Cine vrea sa rezolve problema in Germania
Foto: Ziare.com

De doua luni, National Arena este inchisa, pentru ca ISU nu da aviz de functionare din cauza membranei din care este construit acoperisul.

Unul dintre cei care si-au anuntat candidatura pentru Primaria Capitalei, omul de afaceri Adrian Thiess, vrea sa ia in propriile maini problema stadionului, explicand ca va merge sa discute personal cu firma constructoare, relateaza Fanatik.

Mircea Sandu vine cu solutia salvatoare pentru National Arena

"E o mare problema in acest moment Arena Nationala. Eu vreau sa rezolv problema si o voi rezolva. Cum? Sincer, voi merge in Germania la firma care a luat sute de milioane de euro pentru stadion si le voi spune in limba lor ce nu pot sa le spun in romana.

Stiu foarte bine germana si cred ca pot sa ma fac inteles. Oricum, aceasta problema trebuie sa se rezolve cat mai repede si ma voi implica. Multe contracte sint blocate din cauza acestei probleme", a spus Thiess.

Surpriza in cursa pentru Capitala: Candideaza un patron de presa, fost elev al lui Iohannis

Acesta a adus pe FC Barcelona sa joace cu Dinamo pe Arena Nationala, in vara anului 2012, iar patru ani mai tarziu vrea sa organizeze un amical intre Steaua si Real Madrid.

"Ne incurca putin situatia incerta cu Arena Nationala, dar negocierile merg bine. Sintem pe drumul cel bun. Chiar in aceste zile vom mai avea o runda de discutii. Dar totul merge bine", a mai spus omul de afaceri.

Matheas Kir, directorul executiv al companiei Max Bogl, care a construit Arena Nationala, spune ca nici constructorul si nici Primaria Capitalei nu au sesizat problema cu membrana acoperisului. In plus, acesta considera o "varianta SF" sa fie dat jos acoperisul, relateza Gazeta Sporturilor.

National Arena ramane inchis: Marea problema a celui mai scump stadion din Romania

National Arena, stadionul care a costat peste 230 de milioane de euro, este inchis de doua luni pentru ca nu are aviz de functionare din partea ISU. Iar acest aviz este aproape imposibil de obtinut rapid pentru ca materialul utilizat pentru acoperisul retractabil nu este unul omologat in Romania.

Oficialii Primariei Capitalei iau in calcul inclusiv demontarea acoperisului care a costat doar el peste 40 de milioane de euro.

Cine este Adrian Thiess

Thiess este om de afaceri si fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu. A fost candidat parlamentar al Aliantei DA si om de incredere al lui Vasile Blaga, inainte ca acesta sa candideze pentru Primaria Bucurestiului.

In campania pentru Sorin Oprescu, activitatea lui Adrian Thiess a cuprins, intre altele, si colectarea de fonduri, in jurul banilor stransi aparand controverse despre adevarata destinatie la care au ajuns.

In liceu, a fost elevul profesorului Klaus Iohannis, la Sibiu. Mult dupa aceea, a fost un apropiat al staff-ului de campanie al actualului sef de stat, la alegerile prezidentiale din 2014.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#acoperi National Arena, #National Arena inchis ISU, #Adrian Thiess National Arena , #stiri National Arena