Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania vrea sa organizeze si EURO 2028

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 21:00
3648 citiri
Romania vrea sa organizeze si EURO 2028
Foto: captura SkyCam

Romania, Bulgaria, Grecia si Serbia iau in calcul si o candidatura comuna pentru gazduirea Campionatului European de fotbal din 2028, pe langa posibila candidatura comuna in vederea gazduirii Cupei Mondiale din 2030, a afirmat vineri presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Reuters.

Vineri, premierul bulgar Boiko Borisov anuntase ca tara sa, Romania, Grecia si Serbia analizeaza o posibila candidatura comuna pentru Cupa Mondiala de fotbal 2030.

Presedintele sarb Aleksandar Vucic a declarat ca aceste patru tari din Balcani vor candida si pentru organizarea Campionatului European de fotbal din anul 2028. Vucic a adaugat ca aceasta candidatura le va permite celor patru tari sa-si imbunatateasca stadioanele si infrastructura sportiva.

Vucic a participat la reuniunea la nivel inalt Bulgaria-Grecia-Romania-Serbia de la Varna.

O purtatoare de cuvant a guvernului Bulgariei a confirmat ca a fost discutata ideea unei candidaturi comune pentru gazduirea competitiei din anul 2028.

"Cred ca merita sa discutam acest plan al lui Tsipras (premierul elen Alexis Tsipras) ", a declarat Boiko Borisov cu prilejul unei conferinte de presa din timpul reuniunii de la Varna.

''La fel ca Bulgaria si Italia, gazde ale Campionatului Mondial de volei masculin, cele patru tari - Serbia, Grecia, Romania si Bulgaria - pot sa gazduiasca CM 2030 de fotbal'', a spus Borisov.

Pentru CM 2030, Anglia si-a anuntat deja intentia de a intocmi un studiu de fezabilitate pentru o candidatura comuna alaturi de Irlanda de Nord, Scotia si Tara Galilor. Irlanda si-a manifestat de asemenea interesul de a se alatura acestei candidaturi.

In America de Sud, Argentina, Uruguay si Paraguay si-au anuntat si ele intentia pentru o candidatura comuna la CM 2030, an in care se va marca a 100-a aniversare de la prima Cupa Mondiala care a avut loc in Uruguay (1930).

Marocul, dupa 5 candidaturi esuate, ultima pentru CM 2026, se gandeste la o noua incercare in 2030, de data aceasta alaturi de Algeria si Tunisia.

Editia 2026 a CM va fi organizata in comun de SUA, Mexic si Canada. Editia din 2022 va fi gazduita de Qatar.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala.

Campionatul European din 2024 se va desfasura in Germania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Romania candidatura EURO 2028, #Romania EURO 2028 , #stiri National Arena