Naționala feminină de handbal și-a aflat adversara pe care trebuie să o învingă pentru a ajunge la Campionatul Mondial

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 15:49
5985 citiri
Naționala feminină de handbal și-a aflat adversara pe care trebuie să o învingă pentru a ajunge la Campionatul Mondial
Nationala feminina va intalni Portugalia FOTO facebook

Naţionala de handbal feminin a României va întâlni reprezentativa Portugaliei, cu primul meci pe teren propriu, în dubla manşă din faza play-off a Campionatului Mondial din 2023, potrivit tragerii la sorţi de sâmbătă.

România a făcut parte din prima urnă valorică la tragere la sorţi, iar în cea de-a doua s-au aflat echipele Cehia, Austria, Slovacia, Islanda, Turcia, Ucriana, Portugalia, Grecia, Italia şi Kosovo.

Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, a cărui fază finală are loc duminică, naţionala României a prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică. Acest lucru se datorează faptului că echipe clasate mai bine la CE 2022 au obţinut deja calificarea la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6.

Programul complet al confruntărilor din play-off, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă, este: Turcia - Serbia, România - Portugalia, Islanda - Ungaria, Polonia - Kosovo, Italia- Slovenia, Germania - Grecia, Elveţia - Cehia, Austria - Spania, Macedonia de Nord - Ucraina şi Slovacia - Croaţia.

Meciurile din play-off-ul CM2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

Câştigătoarele se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

La tragerea la sorţi de sâmbătă, care a avut loc în continuarea conferinţei de presă de închidere a CE2022, a fost prezentată şi ediţia următoare, din 2024 (28 noiembrie -15 decembrie), care va avea loc în Ungaria, Austria şi Elveţia, în premieră cu 24 de echipe la turneul final, faţă de 16 până în prezent.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Victorii importante pentru românce înaintea Campionatului Mondial
Victorii importante pentru românce înaintea Campionatului Mondial
Sportivele române Andrea Miklos şi Florentina Iuşco au câştigat probele de 400 metri, respectiv săritură în lungime, desfăşurate vineri seara în reuniunea atletică internaţională de...
Hermannstadt e pe loc de play-off după meciul cu FCU Craiova. Inspirația antrenorului Măldărășanu
Hermannstadt e pe loc de play-off după meciul cu FCU Craiova. Inspirația antrenorului Măldărășanu
Echipa FC Hermannstadt a învins vineri, pe teren propriu, scor 1-0, gruparea FCU Craiova, în primul meci al etapei a 27-a din Superligă. Sibienii sunt pe loc de play-off. Gazdele au ratat în...
#nationala feminina, #adversar, #play off, #Portugalia, #Campionatul Mondial , #stiri handbal