Super amical pentru Romania pe Wembley

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 15:16
2052 citiri
Super amical pentru Romania pe Wembley
Alex Cicaldau. FOTO: Facebook / Echipa Nationala

Nationala Romaniei va disputa in luna iunie doua meciuri amicale, cu Georgia, pe teren propriu, si cu Anglia, in deplasare.

Partidele sunt programate la 2 iunie cea cu Georgia si la 6 iunie cea cu Anglia. Stadioanele pe care se vor disputa cele doua jocuri si orele de start vor fi stabilite si comunicate ulterior.

Potrivit frf.ro, au trecut deja doua decenii de la ultima intalnire cu Anglia, locul 4 in clasamentul FIFA, calificata la EURO cu sapte victorii si un singur esec in preliminarii.

La Euro-2000, in faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 si obtineau calificarea in sferturi. Palmaresul in fata britanicilor este pozitiv. Din 11 intalniri ne-am impus in 3, alte 6 s-au incheiat la egalitate, iar Anglia a castigat de doua ori.

Toate succesele noastre au venit in meciuri oficiale, unul in preliminarii si doua la turnee finale. O singura data britanicii s-au impus in dueluri cu miza, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 in clasamentul FIFA, l-am intalnit ultima data intr-un joc de pregatire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru Romania, goluri inscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keseru plus un autogol.

Contra georgienilor au fost 7 meciuri in istorie: 5 dintre ele au fost castigate de tricolori, celelalte doua incheindu-se la egalitate.

Meciul ar putea avea loc pe legendarul stadion Wembley.

Vestea asteptata de fanii nationalei Romaniei. Se deschid tribunele la super-meciul cu Germania?

Un fotbalist de nationala a donat 20.000 de euro pentru renovarea spitalelor de stat

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romania super meci amical cu anglia , #amicale