Concluziile trase de francezi dupa victoria Romaniei cu Lituania

Joi, 24 Martie 2016, ora 22:12
6364 citiri
Concluziile trase de francezi dupa victoria Romaniei cu Lituania
Foto: frf.ro

Nationala de fotbal a Romaniei, cu cele mai putine goluri primite in preliminariile EURO 2016, ramane solida in aparare, a aratat amicalul de miercuri cu Lituania, castigat cu 1-0 la Giurgiu, scrie ziarul L'Equipe despre adversara echipei Frantei in meciul de deschidere a turneului final.

Dintre titularii obisnuiti din aparare, selectionerul Anghel Iordanescu l-a folosit miercuri doar pe Vlad Chiriches, capitan in absenta lui Razvan Rat, accidentat, remarca L'Equipe. Rareori folosit la Napoli, fundasul central a fost foarte solid, anihiland rarele ofensive lituaniene gratie felului cum citeste jocul si a plasamentului sau, scrie ziarul.

Pe dreapta, Alexandru Matel a fost vigilent si s-a remarcat in faza ofensiva, combinand inteligent cu Gabriel Torje si incercand cateva suturi ce n-au nimerit spatiul portii. Una din centrarile sale s-ar fi putut transforma in pasa decisiva, dar Raul Rusescu a sters doar mingea cu capul.

Steliano Filip si Costel Moti au fost siguri in aparare, cu exceptia fazei la care ultimul l-a faultat pe Fedor Cernych in finalul primei reprize. Moti a fost surprins sa se gaseasca singur in fata portarului Zubas in minutul 79. Costel Pantilimon s-a remarcat la sutul lui Lukas Spalvis, singura ocazie a lituanienilor.

Faza ofensiva ramane de pus la punct, estimeaza cotidianul. Daca apararea a luat in preliminarii doar doua goluri, Romania a marcat doar de 11 ori, un atac mai slab avand doar Albania, ce a jucat doua meciuri mai putin. Miercuri, Iordanescu a testat in prima repriza un 4-1-4-1, doar cu Pintilii in fata apararii. Romanii au avut controlul balonului, pasand de multe ori, adesea lateral.

Ei si-au creat mai multe situatii interesante, dar le-a lipsit preciza in momentul ultimei pase sau a sutului. La pauza, selectionerul i-a introdus pe Claudiu Keseru si Nicolae Stanciu, optand pentru o asezare 4-2-3-1 mai clasica. Romanii au avut mai putine ocazii, dar au fost mai eficienti, Stanciu marcand singurul gol in minutul 65.

Stanciu este un jucator de revazut, estimeaza L'Equipe.

Mijlocasul ofensiv al Stelei Bucuresti, 22 de ani, a onorat prima lui selectie la nationala purtand tricoul cu numarul 10, unul greu de asumat. Tehnic, vioi, capabil sa strapunga liniile adverse, Stanciu nu a fost zdrobit de presiune si s-a dovedit interesant la fiecare atingere a mingii. El a sarbatorit prima selectie cu un gol superb, dupa un sut de la 30 de metri.

Franta, gazda EURO 2016, va intalni Romania in meciul de deschidere a competitiei, ce va avea loc pe 10 iunie, pe Stade de France. Din Grupa A mai fac parte Elvetia si Albania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Romania Lituania, #presa franceza Romania Lituania , #amicale