Reactia incredibila a Federatiei Romane de Hochei

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 21:08
8083 citiri
Reactia incredibila a Federatiei Romane de Hochei

Conducerea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata considera nejustificate criticile la adresa jucatorilor echipei nationale care au intonat imnul national al Ungariei.

Prin intermediul unui comunicat de presa, conducerea FRHG a tinut sa precizeze ca jucatorii de etnie maghiara din nationala Romaniei care au intonat imnul Ungariei nu vor fi sanctionati.

Potrivit forului condus de Tanczos Barna, faptul ca jucatorii nationalei Romaniei intoneaza imnul altei tari nu reprezinta o problema.

In schimb, sefii Federatiei s-au laudat cu rezultatele la o competitie care practic nu conteaza.

Iata comunicatul Federatiei Romane de Hochei:

Federatia Romana de Hochei pe Gheata considera nefondate si nemeritate atacurile mediatice la adresa jucatorilor din lotul national de seniori.

Echipa nationala a jucat in perioada 14-17 decembrie trei partide in cadrul Hockey Challenge Cup, castigand impotriva Ungariei si pierzand in fata Poloniei respectiv a Ucrainei. Clasarea pe locul trei intr-o companie atat de selecta - Ucraina este o forta in hocheiul mondial, iar Ungaria a jucat acum 3 ani in grupa de elita mondiala - este o realizare uriasa care nu ar fi fost posibila fara daruirea totala a jucatorilor si profesionalismul staff-ului tehnic.

Consideram ca problema imnului national de la meciul cu Ungaria este una falsa si lipsita de orice legatura cu realitatea.

La meciul din data de 16 decembrie, inainte de inceperea partidei, s-au intonat imnurile Romaniei si Ungariei. Nationala noastra a cistigat partida, cu scorul de 4-1, drept urmare in timp ce se ridica drapelul Romaniei, s-a intonat din nou "Desteapta-te romane".

Consideram ca acuzele aduse jucatorilor sunt absolut nefondate si nemeritate. Cei 24 de sportivi au dat dovada de daruire totala si vointa extraordinara de a castiga, iar publicul i-a sustinut din primul si pana in ultimul minut.

La fel ca la mondialele de U20, unde Romania a castigat medalia de aur si a promovat, jucatorii echipei nationale au ales sa reprezinte Romania, au facut-o cu cinste, au fost apreciati si respectati de echipele adverse si au demonstrat inca odata ca, indiferent de etnie, formeaza o echipa unita pentru un singur scop - ridicarea hocheiului romanesc la un nivel cat mai inalt.

C.M.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...