Avancronica meciului Romania - Franta

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 08:32
6966 citiri
Avancronica meciului Romania - Franta

Nationala Romaniei intalneste marti Franta, pe noul stadion national, intr-un meci contand pentru preliminariile Campionatului European din 2012 (Polonia/Ucraina).

Disputa de pe National Arena este cea de-a 15 din istorie intre cele doua selectionate si este una extrem de importanta pentru "tricolori", care au nevoie de o victorie pentru a mai spera la o posibila calificare la turneul final.

Meciul programat cu incepere de la ora 21:30 va marca si inaugurarea National Arena, cel mai modern stadion din Romania la aceasta ora, cu o capacitate de 55.000 de locuri.

Temator inaintea meciului cu Luxemburg, Victor Piturca si-a schimbat discursul si a adoptat un ton optimist inaintea infruntarii cu selectionata "cocosului galic".

"Franta este echipa mai valoroasa, porneste cu prima sansa, dar noi vom intra cu gandul sa facem un joc bun si sa obtinem punctele puse in joc. Un egal ar fi un rezultat de palmares, dar pe noi ne intereseaza victoria. Avem nevoie de victorie pentru a ramane cu sanse reale. Le-am spus jucatorilor ca din acest gen de meciuri se nasc vedete si echipe, sunt meciuri care deschid drumuri. Asa se poate intampla si marti seara.", a declarat selectionerul.

In acelasi timp, antrenorul nationalei Frantei, Laurent Blanc, sustine ca "tricolorii" formeaza o echipa puternica si a precizat ca nu il intereseaza clasamentul grupei inainte de meci, calculele calificarii facandu-se dupa fluierul de final.

"E un meci important si pentru voi, romanii, dar si pentru noi. Punctele sunt foarte importante. Fiecare meci are adevarul lui, fiecare echipa propune alta tactica, vom vedea ce va fi maine seara. Echipa Romaniei este una puternica. Fiecare jucator meci aduce o echipa cu alta tactica, cu alte idei. Eu nu ma uit la clasament inaintea unei partide.", a spus Laurent Blanc la conferinta de presa.

Palmares direct:

12.06.1932 Romania - Franta 6-3

22.03.1967 Franta - Romania 1-2

30.04.1969 Franta - Romania 1-0

28.04.1970 Franta - Romania 2-0

08.04.1972 Romania - Franta 2-0

23.03.1974 Franta - Romania 1-0

08.10.1994 Franta - Romania 0-0

11.10.1995 Romania - Franta 1-3

10.06.1996 Romania - Franta 0-1

13.02.2002 Franta - Romania 2-1

09.06.2008 Franta - Romania 0-0

11.10.2008 Romania - Franta 2-2

05.09.2009 Franta - Romania 1-1

08.10.2010 Franta - Romania 2-0

Echipele probabile:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Goian, Rat - Cocis, Bourceanu, C.Lazar - Nicolita, Stancu, Tanase;

Antrenor: Victor Piturca;

Franta Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - M'Vila, A. Diarra, Nasri - Remy, Benzema, Ribery;

Antrenor: Laurent Blanc;

Arbitru: Howard Webb.

Clasamentul Grupei D:

1.Franta 16 puncte (7 meciuri)

--------------------------------

2.Bosnia-Hertegovina 13p (7m)

--------------------------------

3.Belarus 12p (8m)

4.ROMANIA 11p (7m)

5.Albania 8p (7m)

6.Luxemburg 1p (8m).

Programul meciurilor de marti:

21:15 Bosnia-Hertegovina - Belarus

21:15 Luxemburg - Albania

21:30 ROMANIA - Franta

Intalnirea de la National Arena va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...