Nationala Romaniei nu mai sperie pe nimeni

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 08 Februarie 2010, ora 11:43
1919 citiri
Nationala Romaniei nu mai sperie pe nimeni

Alta data una din echipele respectate ale continetului, nationala Romaniei nu mai sperie pe nimeni dupa ultimele rezultate obtinute in partidele oficiale, formatii ca Belarus sau Albania propunandu-si sa treaca de "tricolori" in preliminariile pentru Euro 2012.

Oamenii de fotbal din tara noastra considera ca am avut noroc la tragerea la sorti, insa aceeasi perspectiva o au si adversarele noastre din Grupa D, care considera Romania o echipa de care se poate trece.

Selectionerului nationalei Belarusului, Bernd Stange, a anuntat deja ca nu se teme de echipa noastra si ca tinteste locul doi in grupa, pentru a merge macar la baraj.

"Ne vom juca sansa si vom incerca sa nu ne clasam mai jos de locul doi, acesta va fi scopul nostru", a spus Stange.

In mare, aceeasi opinie este impartasita si de albanezi, acestia spunand ca se vor bate de la egal la egal cu Romania, Belarus si Bosnia pentru locul secund in grupa.

Antrenorul nationalei Bosniei, Safet Susici, este si mai increzator si viseaza cu ochii deschisi la turneul final din Polonia si Ucraina, chiar daca admite ca Romania poate fi o nuca tare.

"Cred ca ne vom lupta cu Romania pentru locul doi in grupa, desi nici Belarus sau Albania nu trebuie subestimate, sunt capabile sa produca surprize. Avem o echipa care poate indeplini visul de a obtine calificarea", a spus Susici.

Culmea este ca parerea adversarilor este impartasita si in tara. Apar tot mai multe opinii care indeamna la atentie in partidele cu "echipele mici", Franta fiind considerata inca de la tragerea la sorti inaccesibila si castigatoare virtuala a grupei. Asta in ciuda rezultatelor pozitive obtinute in ultimele partide, atat de la Euro 2008, cat si din preliminariile trecute.

Binenteles ca francezii jubileaza la auzul lamentarilor noastre si au decretat deja ca tragerea la sorti a fost norocoasa, Romania fiind unul din cei mai slabi adversari din Urna a doua valorica.

Iata deci ca mentalitatea se schimba la echipa nationala, insa nu in directia dorita. Selectioner, oficiali ai FRF, tind mai nou sa pozitioneze Romania la nivelul unei Albanii sau al unui Belarus ce are rezultate mari absolut intamplator, echipele plecand intotdeauna cu handicapul moralului si al autosuficientei in disputele cu formatiile importante, iar acest handicap le impiedica in marea majoritate a cazurilor sa-si depaseasca aceasta conditie de out-sider.

Sigur ca nivelul jucatorului roman e in cadere libera, e adevarat si faptul ca Romania nu a mai dat un jucator la Barcelona de pe vremea lui Hagi si Popescu, spre deosebire de Belarusul lui Hleb, si nici ultimele rezultate nu ne dau sperante. Daca acum ceva timp Romania era comparata cu Serbia, "Brazilia Europei", in 2010 "tricolorii" tremura cu gandul la aprigele dueluri cu Albania, Belarus si, de ce nu, Luxemburg.

Si pentru a pune parca un capac oricarei discutii despre mentalitatea de invingator, selectionerul Razvan Lucescu a anuntat ca ar putea demisiona daca nationala nu se va califica la Euro 2012. Cu alte cuvinte, se va mai gandi daca pleaca in cazul in care rateaza obiectivul pentru care a fost angajat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#echipa nationala Romania, #adversari Romania preliminarii Euro 2012, #Romania nu sperie adversari , #Euro 2012