Revista Presei: Romania-Franta 0-0, rataciti printre brazde

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 09:42
5899 citiri
Revista Presei: Romania-Franta 0-0, rataciti printre brazde

Meciul Romania-Franta de marti seara a coincis cu inaugurarea noului stadion national: scorul de 0-0 a redus la minim sansele de calificare a Romaniei la Euro 2012, iar gazonul a cedat dupa zece minute, in stil pur romanesc, arata presa de miercuri.

Meciul s-a jucat pe arena "superbului" National Arena, abia inaugurat, insa pe un gazon "jenant", arata "Jurnalul National".

Arena a fost plina cu o ora inainte de startul meciului, arata "Evenimentul Zilei", care a transmis ca, la minutul 44, gazonul provoca accidentari pe banda rulanta.

La inaugurarea stadionului national au participat primarul general, Sorin Oprescu, presedintele FIFA, Joseph Blatter, si conducatorul FRF, Mircea Sandu.

Si daca politicienii se ocupa de dezvelit plachete, iar presa pune intrebari, oamenii de afaceri care isi scot banii punand gazoane dau din umeri. "Ce va f...e grija de afacerile mele?", le-a spus Adrian Oprisan, baronul gazonului, reporterilor de la "Romania Libera", intrebat cat a costat firul de iarba de pe National Arena.

Jurnalul National: Romania-Franta 0-0 Rataciti printre brazde

55.000 de oameni au umplut pana la refuz minunea rasarita din ruinele vechiului "23 August", insa nu au ramas cu gura cascata decat datorita arhitecturii superbe a National Arena. Pe un gazon care a cedat dupa putin mai mult de 10 minute de la primul fluier al centralului Howard Webb, jucatorii Romaniei au aratat aproape la fel ca si in ultimii multi, multi ani.

Ca o echipa mica, inghesuita, speriata, in propria carapace si jucand "la ce-o iesi", ajutata si de brazdele care au impiedicat adversarul evident superior sa ne ingenuncheze. Franta a parut sa nu forteze si s-a multumit pe final cu o remiza care o apropie aproape decisiv de castigarea grupei. Despre echipa nationala a Romaniei? Nimic nou, arata Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Romania - Franta 0-0. "Adieu", calificare! Cum ati trait marea inaugurare?

Noul stadion "National Arena" a fost, in premiera, gazda unei partide. Tricolorii au remizat aseara cu Franta, scor 0-0, dar au mai pierdut o batalie in lupta de calificare la Euro 2012. Arena a fost plina cu o ora inainte de startul meciului, spectacolul din tribune fiind extraordinar.

Meciul a fost slab, iar gazonul de-a dreptul prost. Ocaziile de poarta au absentat de pe "National Arena", iar stadionul va trebui sa mai astepte ceva vreme pana sa rasune de bucuria golului, arata Evenimentul Zilei.

Minutul 60 - Banel Nicolita joaca mai bine ca niciodata. Gazonul le joaca feste in continuare fotbalistilor, care sunt vizibil incomodati de calitatea ierbii.

Minutul 44 - Gazonul provoaca accidentari pe banda rulanta. Evra s-a rupt si el.

Minutul 36 - Gazonul arata tot mai rau.

Puterea: Oprescu, Blatter si Sandu au inaugurat Arena Nationala

Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marti seara, impreuna cu presedintele FIFA, Joseph Blatter, si conducatorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marcheaza inaugurarea Arenei Nationale. Incepand cu ora 21.30 la Arena Nationala a avut loc meciul Romania - Franta, din preliminariile Euro-2012, scrie Puterea.

Arena Nationala ar fi trebuit sa fie inaugurata pe 10 august, cu un meci amical intre reprezentativa Romaniei si cea a Argentinei, insa partida a fost anulata.

Romania Libera: Baronul gazonului: "Ce va f...e grija de afacerile mele?"

Adrian Oprisan, fratele presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, a ajuns un adevarat baron al lucrarilor de amenajare, refacere sau intretinere a terenurilor sportive din Romania.

Multe dintre contractele obtinute in ultimii ani de firma acestuia au fost finantate din bani publici, cum au fost cele pentru stadionul national (in 2003 si 2011), sau de la Constanta, Valcea, Turnu Severin, etc. Compania lui Oprisan a fost acuzata in numeroase randuri ca a facut lucrari proaste (cum este si cazul gazonului de pe National Arena) sau cu preturi supraevaluate, arata Romania Libera.

(L.S.)

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Romania Franta, #meci Romania Franta, #National Arena, #gazon National Arena , #Euro 2012