Romania - Albania, un nou inceput

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 12:02
3557 citiri
Romania - Albania, un nou inceput

Nationala de fotbal a Romaniei debuteaza vineri, impotriva Albaniei, in campania de calificare a Campionatului European din 2012, organizat in Polonia si Ucraina.

"Tricolorii" pot pasi cu dreptul in preliminarii, avand la dispozitie un adversar relativ modest, care, in mod normal, nu ar trebui sa ridice probleme majore la Piatra Neamt.

Nationala lui Razvan Lucescu poate demonstra ca a trecut peste pasa proasta din prima jumatate a lui 2010 si ca a invatat din greseli, un start cu trei puncte fiind necesar intr-o grupa in care Romania mai are ca adversari Franta, Bosnia-Hertegovina, Belarus si Luxemburg.

Selectionerul a declarat ca atmosfera din lotul echipei este foarte buna si ca jucatorii vor da totul pentru a obtine victoria.

"Pentru noi este un moment frumos, un prilej de bucurie si de satisfactie ca am ajuns la startului acestei campanii de calificare. In sfarsit, ne aflam in fata unui meci oficial, in care va trebui sa ne concentram si sa jucam gandindu-ne la ceea ce urmeaza.

Atmosfera este excelenta, jucatorii sunt foarte motivati, i-am vazut implicati la antrenamente, chiar daca in presa s-a incercat prezentarea unei alte fete a echipei nationale. Stim ca va fi o atmosfera extraordinara in tribune si suporterii vor veni in numar mare sa ne sustina, iar noi vom face totul pentru a obtine aceasta prima victorie.", a spus, joi, Razvan Lucescu.

Palmares favorabil

Romania a mai intalnit Albania de 13 ori, obtinand 10 victorii, o remiza si doua infrangeri. Golaverajul este clar in favoarea "tricolorilor", 38-7.

Prima disputa dintre cele doua formatii a avut loc in 1946, cand Romania a pierdut cu 1-0 la Tirana, iar cea mai recenta s-a incheiat cu un esec usturator pentru Albanezi, 6-1 la Bucuresti.

Echipele probabile:

Romania: Lobont - Contra, Tamas, Radoi, Rat - Cocis, G. Muresan, Florescu, Deac - D. Niculae, Marica;

Antrenor: Razvan Lucescu;

Albania: Beqaj - Vangjeli, Curri, Dallku, Agolli - Bulku, Cana, Vila, K. Duro - Salihi, Bogdani;

Antrenor: Josip Kuzhe.

Partida va fi condusa de o brigada de arbitri din Austria, avandu-l la centru pe Robert Schorgenhofer.

Intalnirea se va disputa cu incepere de la ora 21:00 si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Albania preliminarii Euro 2012, #avancronica Romania Albania , #Euro 2012