Atentate teroriste la Paris: Mai ajunge nationala Romaniei in capitala Frantei?

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 12:11
2763 citiri
Atentate teroriste la Paris: Mai ajunge nationala Romaniei in capitala Frantei?
Foto: Captura DolceSport

Selectionerul Anghel Iordanescu nu stie daca nationala Romaniei va mai ajunge in capitala Frantei dupa atentatele teroriste de la Paris.

"Generalul" ar fi vrut sa ii duca pe "tricolori" in cantonamentul celor de la PSG pe perioada Campionatului European din vara anului viitor, insa a fost pus pe ganduri de tragedia de la Paris.

La plecarea spre Italia, selectionerul a precizat ca va lua o hotarare definitiva abia dupa tragerea la sorti a grupelor de la Euro.

"Facusem o optiune langa Paris, la cantonamentul echipei PSG, dar n-am luat o hotarare. Mai trebuie sa vizitam cateva baze sportive, sunt 67 pe care putem sa le accesam. Vom lua o decizie dupa tragerea la sorti ", a explicat Iordanescu.

Selectionerul isi dorea ca nationala Romaniei sa utilizeze cantonamentul celor de la PSG, din Paris, ca baza de pregatire in timpul Campionatului European.

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel putin 129 de oameni au murit, printre care si doi romani. Totodata, printre cei 352 de raniti se afla alti doi conationali au fost raniti. Sunt cele mai sangeroase atentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Vineri seara intai s-au auzit explozii langa Stade de France, unde avea loc meciul amical dintre Franta si Germania, la care participau si presedintele francez Francois Hollande si oficiali germani. Era vorba de kamikaze care se detonasera in apropierea stadionului.

In paralel, au fost semnalate mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan. Un adevarat carnagiu a avut insa loc la sala de concerte Bataclan, unde a fost si o luare de ostatici, teroristii omorand peste 80 de tineri care asistau la un concert rock.

Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala franceza duse la capat de "8 frati" si au avertizat ca acesta este doar inceputul. Procurorul general francez a anuntat ca cei 8 s-au impartit in 3 echipe, una dintre acestea reusind sa paraseasca dupa atacuri teritoriul Frantei.

Astfel, sambata a fost organizata o operatiune de amploare in Belgia, fiind prinsi 3 barbati care au luat parte activ la atentate. Totodata, fratele si tatal unuia dintre teroristii morti au fost retinuti.

M.D.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Iordanescu nationala Romania Paris, #Romania nationala Paris Euro 2016, #atentate teroriste Paris nationala Romania , #Euro 2016