Un brazilian in nationala Romaniei: Poate fi marea surpriza la Euro 2016

Luni, 21 Martie 2016, ora 21:55

   

Un brazilian in nationala Romaniei: Poate fi marea surpriza la Euro 2016
Mijlocasul brazilian al echipei Astra Giurgiu, William De Amorim, va deveni cetatean roman prin Hotarare de Guvern, dupa ce dosarul sau a fost aprobat de Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, a declarat, luni, Costel Lazar, directorul sportiv al gruparii giurgiuvene.

"Dosarul lui De Amorim a fost aprobat de catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, s-a intors la Ministerul Tineretului si Sportului, care l-a transmis mai departe catre Guvern. Acum se asteapta Hotararea de Guvern si De Amorim va fi cetatean roman", a spus Lazar pentru agentia News.ro.

Costel Lazar a mai afirmat pentru News.ro ca atacantul nigerian Kehinde Fatai (Sparta Praga) a venit in Romania pentru a construi impreuna dosarul pentru obtinerea cetateniei.

"Fatai a venit in tara pentru ca trebuie sa construim dosarul dupa noua lege. Are toate actele in regula, inclusiv cazierul, trebuie doar depus dosarul la minister si apoi sa fie trimis la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie", a precizat Lazar.

Costel Lazar a spus, la 22 februarie, ca pentru Fatai s-a urmat, initial, calea vechii legi, pentru obtinerea cetateniei de onoare, dar fara succes.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declart, la 22 februarie, agentiei News.ro, ca federatia are in vedere mai multi jucatori straini pentru naturalizare, insa decizia de a-i convoca ii apartine selectionerului Anghel Iordanescu.

"Ceea ce noi am facut ca federatie romana de fotbal a fost sa contribuim la amendarea cadrului legislativ, astfel incat sa lucram cu termene mai rapide si mai scurte de dobandire a cetateniei romane. In momentul de fata, la prima reprezentativa depinde doar de domnul Anghel Iordanescu daca un jucator dintre acestia va fi selectionat sau nu. Mai sunt si alti jucatori in afara de De Amorim, dar in momentul de fata nu vreau sa creez un subiect de presa pe aceasta tema. Da, sunt si alti jucatori, pentru ca noi vrem sa cream oportunitati selectionerului de avea o baza mai larga selectie pe teremen scurt", spunea Burleanu, pentru News.ro.

FRF a depus la dosar o scrisoare prin care se mentioneaza ca, in situatia in care va obtine cetatenia romana, De Amorim face parte din aria de selectie si ca este un jucator interesant pentru echipa nationala.

Potrivit Articolului 8.2, din Legea nr. 21/1991, introdus prin Ordonanta de Urgenta la 9 septembrie 2015, "Cetatenia romana poate fi acordata, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain care poate contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate, daca sunt intrunite urmatoarele conditii:

a) solicitantul va reprezenta Romania in loturile nationale, in conformitate cu reglementarile statutare ale federatiei sportive internationale la care Romania este afiliata;

b) solicitantul indeplineste conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b), c) si e) si isi exprima atasamentul fata de Romania si fata de sistemul de valori specific societatii romanesti".
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5912 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor