UEFA surprinde: Cum se va numi Campionatul European din 2021

Joi, 23 Aprilie 2020, ora 18:01
4278 citiri
UEFA surprinde: Cum se va numi Campionatul European din 2021

UEFA a decis astazi denumirea Campionatului European de fotbal din 2021.

Forul european a decis ca turneul din 2021 sa se numeasca EURO 2020, potrivit unui comunicat de presa al FRF.

Iata comunicatul FRF:

Sedinta Comitetului Executiv UEFA de astazi, 23 aprilie, a abordat si situatia turneelor finale europene la nivel de seniori si Under 21.

Desfasurarea turneului final EURO 2020 a fost afectata de consecintele pandemiei, astfel ca UEFA decisese amanarea acestuia pentru vara anului viitor, 2021. Astazi, Comitetul Executiv al forului continental a hotarat pastrarea denumirii UEFA EURO 2020.

Decizia vine in urma unei analize interne si a discutiilor cu partenerii implicati, fiind argumentata prin faptul ca astfel se pastreaza viziunea initiala a turneului care celebreaza aniversarea a 60 de ani de Campionate Europene (1960-2020).

Totodata, un alt argument il constituie puterea simbolica a denumirii, aceasta urmand sa reaminteasca intregii familii europene de provocarea COVID-19 careia i-a facut fata in 2020.

Situatia EURO U21 se decide la final de mai

Membrii Comitetului Executiv UEFA au fost informati azi cu privire la situatia EURO U21 de anul viitor, turneu final programat initial in perioada 9-26 iunie 2021 si care va fi gazduit de Ungaria si Slovenia.

In urma mutarii EURO 2020 in vara anului viitor, in perioada 11 iunie -11 iulie 2021, s-a decis ca toate optiunile privind reprogramarea sau amanarea EURO U21 sa fie prezentate si analizate de Comisia UEFA pentru Competitii ale Echipelor Nationale, in data de 11 mai 2020.

Decizia finala va fi luata de Comitetul Executiv UEFA programat in data de 27 mai 2020.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...