Reactia oficiala a FRF in scandalul retrogradarii Romaniei in urna a patra valorica

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 15:19
9163 citiri
Reactia oficiala a FRF in scandalul retrogradarii Romaniei in urna a patra valorica
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Federatia Romana de Fotbal a reactionat oficial dupa ce presa de specialitate a speculat, miercuri, pe tema unei gafe de proportii comise de oamenii lui Razvan Burleanu.

Astfel, forul roman sustine ca nu se pune problema de o asemenea greseala, selectionerul si jucatorii Romaniei fiind informati ca au nevoie de o victorie la doua goluri diferenta in Muntenegru pentru a fi in urna a treia valorica la tragerea la sorti pentru Euro 2020.

Iata insa comunicatul FRF:

"Dovezile clare prezentate din dorinta de a se arata asa-zisa incompetenta a Federatiei nu sunt altceva decat niste speculatii. Staff-ul echipei nationale a cunoscut foarte bine situatia Romaniei in Liga Natiunilor inaintea partidei cu Muntenegru. De asemenea, jucatorii au fost anuntati atat la sedinta tehnica din preziua meciului, cat si la cea premergatoare partidei, ca e nevoie de o victorie la doua goluri diferenta pentru a avea sanse de a fi in urna a treia la tragerea la sorti pentru Euro 2020.

O informatie incompleta prezentata pe site nu reprezinta o informare a jucatorilor echipei nationale. Bucuria tricolorilor a fost una naturala, o celebrare a victoriei, mai ales ca a fost prima in fata reprezentativei Muntenegrului intr-o partida oficiala.

In legatura cu schimbarile efectuate de selectionerul Cosmin Contra pe durata meciului de la Podgorica, Federatia Romana de Fotbal nu face niciun comentariu, asa cum nu a facut-o niciodata la adresa unui selectioner. Totusi, reiteram sprijinul pentru Cosmin Contra, un selectioner al carui obiectiv este calificarea la Euro 2020 si sub conducerea caruia echipa nationala a Romaniei a pierdut un singur meci, amicalul cu Olanda, in 14 partide."

Pentru a intari cele afirmate, Federatia a venit si cu doua declaratii, selectionerul Contra si mijlocasul Nicusor Stanciu explicand ca au fost informati asupra diferentei de goluri necesara.

"Jucatorii echipei nationale au fost informati atat in ziua jocului, cat si cu o zi inainte, la sedintele de grup, dar si in discutiile individuale ca avem nevoie de o victorie la doua goluri diferenta. Am decis inlocuirea lui Claudiu Keseru pe final pentru ca acesta facuse un efort considerabil pana atunci, iar introducerea lui Tudor Baluta a insemnat urcarea lui Nicolae Stanciu pe o pozitie mai avansata, unde avea o mai mare libertate de ajunge aproape de poarta adversa. La fel ca si la partida cu Lituania, am inceput meciul de la Podgorica cu doi atacanti, pentru ca obiectivul nostru a fost clar, acela de a castiga si de a marca cat mai multe goluri! Repet: am stiut de ce intram pe teren, ce trebuie sa obtinem. Din pacate, nu am reusit sa mai marcam", a spus Contra, completat de Stanciu:

"Am stiut cu o zi inainte de meci ca avem nevoie de o victorie la doua goluri pentru a avea sanse la urna a treia pentru tragerea la sorti a preliminariilor EURO 2020. Si cred ca s-a vazut acest lucru dupa felul in care am abordat jocul, dupa numarul sanselor create si a jocului ofensiv pe care l-am practicat. Am incercat sa castigam la cat mai multe goluri diferenta. Stiam importanta unei victorii la doua goluri. Noi am luptat pana la final pentru obiectivul nostru si ne-am bucurat pentru evolutia buna si un an incheiat fara infrangere."

Titular in meciul cu Muntenegru, de marti seara, fundasul Cristi Manea a declarat imediat dupa fluierul de final ca nu a stiut ca Romania avea nevoie de o victorie la doua goluri diferenta, ceea ce a dat startul materialelor de presa pe aceasta tema.

Echipa noastra avea nevoie de o victorie cu 2-0 pentru a depasi Israel si Ungaria in clasamentul coeficientilor si am fi ajuns in urna a treia. Cum acest lucru nu s-a intamplat, Romania va fi repartizata in urna a patra valorica.

Tragerea la sorti in care se vor stabili grupele preliminariilor pentru EURO 2020 va avea loc pe 2 decembrie.

Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa in perioada martie - noiembrie 2019.

Cum arata urnele:

Urna 1: Elvetia, Portugalia, Olanda, Anglia, Belgia, Franta, Spania, Italia, Croatia, Polonia

Urna 2: Germania, Islanda, Bosnia, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Tara Galilor, Cehia

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scotia, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel

Urna 4: Ungaria, Romania, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Slovenia, Estonia, Lituania, Georgia

Urna 5: Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxembourg, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe

Urna 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Romania grupa Nations League, #Romania preliminarii Euro 2020, #Romania Euro 2020 urna valorica , #FRF