Dezvaluiri uluitoare despre nationala Romaniei la Mondialul din 1970

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 12:18
11583 citiri
Dezvaluiri uluitoare despre nationala Romaniei la Mondialul din 1970

Nicolae Lupescu, tatal lui Ionut Lupescu si fost mare fotbalist, care a "prins" chiar si echipa nationala, face dezvaluiri uluitoare despre prima reprezentativa prezenta la Campionatul Mondial din Mexic, din 1970.

Lupescu senior nu a ezitat sa-si atace fostii colegi de la nationala, Lucescu, Dinu sau marele Dobrin fiind "mitraliati".

Intr-un interviu publicat in editia tiparita a cotidianului Adevarul, Nicolae Lupescu sustine ca dinamovistii Mircea Lucescu si Cornel Dinu au ajuns la Mondiale doar pentru ca au fost favorizati de selectionerul de atunci, Angelo Niculescu.

"Eu pe Mircea Lucescu nu-l bagam niciodata. A fost cel mai slab din echipa noastra. N-a dat nicio centrare. Dadea numai Satmareanu. Iar Cornel Dinu, ce sa zic, daca nu era la Dinamo si nu era selectioner Angelo Niculescu, nu ajungea niciodata la Mondial.

N-am nimic cu nimeni, dar eu sunt cinstit. Lui Lucescu ii port un deosebit respect pentru ca mi l-a facut pe Ionut fotbalist. El l-a promovat, l-a titularizat si i-a dat incredere la Dinamo. E un mare antrenor, dar ca fotbalist n-a fost chiar asa iesit din comun. Dinu, insa, a fost un arogant tot timpul si suferea de sarbism. Zicea ca se trage din popor puternic, da de unde. La inmormantarea lui Florea Dumitrache l-am salutat si nici nu mi-a raspuns. A uitat ca era vai de el. A venit de la Targoviste in tenisi si se lauda ca taica-su era inginer. Un infatuat si laudaros, ca si acum", a precizat Lupescu senior.

Acesta nu l-a "uitat" nici pe regretatul Gicu Dobrin, despre care a spus ca a primit o pedeapsa meritata nefiind folosit la Mondialul din Mexic din cauza atitudinii pe care a avut-o.

"El era cum e Mutu acum si a fost normala marginalizarea lui. Zicea ca e cald, ca nu se antreneaza ca n-are chef. Noaptea rupea barurile, pleca din hotel. N-are rost sa mai dezgropam mortii acum. Mie chiar imi era simpatic. Am fost si la inmormantarea lui, dar n-a fost nicio nedreptate atunci, credeti-ma", a mai spus Lupescu.

Nicolae Lupescu a evoluat pe postul de fundas central si a facut cariera la Rapid, echipa cu care a castigat un titlu de campion (1967), o Cupa a Romaniei (1972) si doua Cupe Balcanice (1965 si 1966). La nationala a avut 21 de selectii, marcand de doua ori.

M.D.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....