Marea greseala a lui Cosmin Contra

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 07:53
7093 citiri
Marea greseala a lui Cosmin Contra

Am privit cu detasare si usor amuzat scandalul artificial creat in jurul reprezentativei Romaniei dupa ultimul meci din Liga Natiunilor, cel cu Muntenegru. Un scandal iscat practic din nimic, care este rostogolit in continuare si care ne indeparteaza de adevarata problema, eroarea comisa de selectionerul Cosmin Contra.

Daca ati evitat sa cititi informatiile din sport in ultimele zile, aveti nevoie de un rezumat. Unii jurnalisti de la noi au aflat, punand cap la cap mai multe informatii, ca in staff-ul nationalei noastre nu se prea stia faptul ca Romania are nevoie de o victorie la doua goluri diferenta in Muntenegru pentru a nu retrograda in urna a tragerii la sorti pentru preliminariile Campionatului European.

Sunt citate de pe site-ul oficial al FRF, declaratii date de unii jucatori imediat dupa meci, interpretari ale unor reactii, speculatii si asa mai departe.

Va spuneam ca subiectul mi se pare artificial si usor amuzant. Cum altfel as putea privi unele materiale de presa care insinueaza insistent ca, daca s-ar fi stiut acest lucru, necesitatea de a castiga la doua goluri, Romania marca practic oricand dorea in Muntenegru? Serios, vorbim de nationala Romaniei, nu de cea a Frantei sau a Braziliei! Vorbim despre reprezentativa cu care matura pe jos dupa aproape fiecare meci chiar cei care sustin acum ca putea inscrie oricate goluri avea nevoie in ultima partida din Liga Natiunilor.

Scandalul acesta a dezvaluit totusi un lucru ce mi se pare mult mai important, si aici vorbim despre calitatile de antrenor ale lui Cosmin Contra.

Incercand sa scuze aceasta greseala a celor din staff-ul sau si a sa personal, pentru ca nu se intampla des ca un antrenor sa nu stie situatia exacta a echipei pe care o pregateste in competitii, "Gurita" a dat vina pe jucatori. Mai exact, pe neatentia lor!

Concret, Contra sustine ca fotbalistii au fost informati cu privire la diferenta de goluri necesara pentru a ramane in urna a treia valorica la tragerea la sorti, iar cei care au sustinut ca nu au stiut despre ea... nu au fost atenti! Inclusiv la pauza meciului cu Muntenegru, spune selectionerul, s-a discutat despre asta, insa unii fotbalisti nu erau la curent cu ce au de facut.

Abia acum discutam despre o problema majora, in opinia mea, pentru ca abilitatile de antrenor ale selectionerului Romaniei sunt puse serios sub semnul intrebarii.

Mi se pare inacceptabil faptul ca un antrenor, la orice nivel a fi el, da atat de usor vina pe jucatori si fuge cu disperare de orice fel de responsabilitate. In loc sa isi asume o eroare, chiar si de comunicare, Contra arunca vina in carca jucatorilor, si asa criticati dupa fiecare partida, si ii lasa pe ei sa se descurce cum pot.

Mai mult, mi se pare inacceptabil ca selectionerul Romaniei nu reuseste sa transmita mesaje clare la sedintele tehnice sau la antrenamente. Nu pot sa nu ma intreb ce fel de discutii au loc in vestiarul reprezentativei noastre daca mai multi fotbalisti nu au primit mesajul, repetat de mai multe ori, dupa cum spune Contra, diferentei de goluri necesara in ultimul meci din grupa!

Ce Dumnezeu se vorbeste acolo, in vestiar, si pana la urma cata autoritate are Contra? Ce fac fotbalistii Romaniei in timp ce selectionerul le vorbeste de nu reusesc sa primeasca informatii simple si extrem de importante?

Cosmin Contra nu a explicat deocamdata cum este posibil ca fotbalistii sa nu il asculte, nu a explicat de ce se intampla asta si nu a explicat ce va face pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete pe viitor. Pentru ca nu pot sa nu ma intreb ce nume nu mai asculta jucatorii nostri. Daca, de exemplu, Contra ii spune unuia sa faca marcaj om la om la un adversar, iar respectivul se uita pe fereastra si il ignora? Sau daca ii spune altuia ca vrea intre in flanc sa creeze superioritate in anumite momente de joc, iar respectivul e prea ocupat sa isi lege sireturile ghetelor?

In opinia mea, singurul lucru cu adevarat important din acest mic scandal de presa este tocmai acesta, faptul ca selectionerul singur a recunoscut ca nu are autoritate in vestiar si ca este ignorat de fotbalistii ce reprezinta Romania. Iar nimanui de la FRF nu pare sa-i pese de acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Contra nationala Romania, #Contra selectioner Romania, #Romania Muntenegru Nations Cup , #Liga Natiunilor
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
Poza ggPushy
ggPushy
rank 5
MD esti jurnalist, nu prea stralucit, ba dimpotriva, dar acum e OK!