Hagi e alesul

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 08:26
3209 citiri
Hagi e alesul

Sefii Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu si Ionut Lupescu, s-au decis deja cine va fi noul selectioner al Romaniei. Numele lui e Gheorghe Hagi.

Conform unor surse din cadrul federatiei, Mircea Sandu l-a ales pe inlocuitorul lui Victor Piturca dupa remiza cu Franta, insa a asteptat momentul in care sansele Romaniei de calificare la turneul final din 2010 sunt aproape nule pentru a face schimbarea.

Obiectivul lui Hagi la nationala va fi alcatuirea unei formatii tinere si calificarea la Campionatul European din 2012.

La inceputul lunii aprilie a acestui an, Hagi chiar a spus ca are o strategie clara pentru a aduce echipa nationala la nivelul la care a fost in anii '90.

"Vreau sa revin si am un plan, o strategie clara, bazata pe oameni competenti", a spus Hagi, la inceputul lunii aprilie, in cadrul unei conferinte de presa.

A refuzat Galatasaray

Ultima echipa antrenata de Gica Hagi a fost Steaua, pe care a pregatit-o o scurta perioada de timp.

Din luna octombrie a anului 2007, atunci cand a plecat de la gruparea din Bulevardul Ghencea, Hagi n-a mai antrenat, preferand sa ia o pauza, asa cum chiar el a declarat.

Anul acesta, Hagi a surprins pe toata lumea cand a spus 'nu' unei oferte de a antrena pe Galatasaray, invocand atunci perioada mica a contractului oferit de oficialii turci, dar multe voci sustin ca revenirea la echipa nationala a fost adevaratul motiv al refuzului.

Singurul fara angajament

Dintre cei 6 antrenori de pe asa zisa lista a FRF (Cosmin Olaroiu, Mircea Lucescu, Razvan Lucescu, Ladislau Boloni, Dan Petrescu si Gica Hagi), doar "Regele" este liber de contract.

Ar mai fi si Cosmin Olaroiu, insa acesta a semnat deja, conform presei din Emiratele Arabe Unite, un contract cu formatia Al-Saad.

De ce nu Mircea Lucescu?

Mircea Lucescu este tehnicianul pe care suporterii il vor la nationala de mai mult timp.

Pana si directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a spus ca actualul tehnician al celor de la Sahtior Donetk este primul pe lista.

Totusi, sansele unei veniri a lui Mircea Lucescu la nationala au fost tot timpul aproape 0, acesta avand o oferta de 5 milioane de euro pe sezon de la Fenerbahce, grupare cu care va semna din vara, conform presei din Turcia.

Gica Hagi a mai pregatit nationala in trecut, in 2001, cand a demisionat din functie dupa numai cateva meciuri, in urma eliminarii suferite in fata Sloveniei, in barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2002.

In cariera sa, cel mai mare fotbalist al Romaniei a pregatit gruparile Bursaspor, Galatasaray Istanbul, FC Timisoara si Steaua Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gheorghe Hagi, #viitor antrenor nationala , #Mircea Sandu