Avancronica meciului Turcia - Romania. Piturca pregateste surprize de proportii

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 07:26
6476 citiri
Avancronica meciului Turcia - Romania. Piturca pregateste surprize de proportii

Nationala de fotbal a Romaniei va da piept, vineri seara, cu reprezentativa similara a Turciei intr-o partida ce va conta pentru preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2014.

Selectionerul Victor Piturca pregateste o serie de mutari extrem de surprinzatoare, jucatori ca Adi Mutu, Ciprian Marica sau Costin Lazar urmand a fi doar rezerve, in timp ce pusti ca Grozav sau Chipciu vor intra din primul minut in partida de pe "Sukru Saracoglu".

La ultimul antrenament, cel de joi, "Piti" a folosit o echipa a titularilor inedita. Daca in defensiva nu au existat schimbari, jucand in formula Tatarusanu, Tamas, Chiriches, Goian si Rat, de la mijloc au aparut modificari majore.

Astfel, selectionerul a renuntat la ideea de a folosi un sistem cu trei mijlocasi la inchidere si va trimite in teren numai doi inchizatori - pe stelistii Bourceanu si Pintilii. Costin Lazar si Cocis vor fi doar rezerve. In atac, doar Torje este punct fix, in banda dreapta. In centru, ca varf retras, va evolua pustiul Gicu Grozav, in timp ce in banda stanga va fi folosit un alt stelist, Alex Chipciu, pentru ca varf impins sa fie Bogdan Stancu.

Motivul acestor schimbari este forma veteranilor Mutu si Marica, ambii evoluand putin in ultima luna si avand o conditie fizica sub asteptari. Cei doi vor ramane pe banca si vor intra in repriza secunda, daca nationala noastra va avea nevoie de forta in atac.

Dar iata echipele probabile:

Turcia: Volkan - Gokhan, Omer, Semih, Hasan Ali - Topal, Emre - Burak, Arda Turan, Sercan - Umut Bulut.

Selectioner: Abdullah Avci

ROMANIA: Tatarusanu - Tamas, Chiriches, Goian, Rat - Pintilii Bouceanu - Torje, Grozav, Chipciu - Stancu.

Selectioner: Victor Piturca

Arbitri: Howard Webb (centru), Michael Mullarkey, Darren Cann (asistenti), Andre Narriner (rezerva) - toti sunt din Anglia.

Partida incepe la ora 20.30 si va fi transmisa in direct pe postul TVR1, dar si pe site-ul Ziare.com.

Inaintea acestei intalniri, Romania este lider in clasamentul Grupei D din preliminariile Cupei Mondiale:

1. ROMANIA 6 puncte (6-0)

2. Olanda 6 puncte (6-1)

3. Ungaria 3 puncte (6-4)

4. Turcia 3 puncte (3-2)

5. Estonia 0 puncte

6. Andorra 0 puncte

#Turcia Romania avancronica, #Turcia Romania LIVE, #echipe Turcia Romania, #nationala Romania preliminarii Cupa Mondiala , #preliminarii Cupa Mondiala