Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: De ce-l va schimba Victor pe Victor de la echipa nationala?

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 07:50
5567 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: De ce-l va schimba Victor pe Victor de la echipa nationala?

La inceputul saptamanii trecute, inainte de barajul cu Grecia, primul-ministru Victor Ponta si ajutorul sau, Liviu Dragnea, au fost surprinsi la o intalnire de taina cu Gino Iorgulescu, cel care a doua zi a castigat alegerile pentru sefia Ligii Profesioniste de Fotbal.

Apoi, a urmat o succesiune rapida de campanie politica a PSD in jurul celor doua meciuri de fotbal dintre Romania si Grecia. Dupa cum se stie, nationala a ratat calificarea la Campionatul Mondial, iar banii cheltuiti de EximBank (o banca de stat) nu s-au putut transforma intr-o adevarata arma electorala. Selectionerul Victor Piturca a avut grija de asta.

In mai putin de sapte zile, microbistii romani s-au trezit cu politicienii PSD, incaltati, in sufrageria fotbalului. Schimba mobila, urla, isi pun fulare la gat, sparg pahare, fac taraboi.

Pentru ca nu pot denatura realitatea, asa cum fac la televizor prin declaratii sforaitoare - fotbal am jucat prost - doar se umfla in pene si spera sa fie vazuti si auziti de cati mai multi oameni.

Cert e ca dupa ratarea calificarii la Campionatul Mondial din 2014 avem un nou model de management in fotbal. Sportul cu balonul rotund a fost pus la treaba in interesul politicienilor PSD. Liberalii au fost dati la o parte si de la acest festin. Acesta e motivul principal pentru care Victor Piturca are zilele numarate la conducerea echipei nationale.

Celalalt Victor are nevoie de rezultate pentru a-si justifica investitia, pentru a-i oferi noi oportunitati colegului Sebastian Ghita si pentru a-si adormi electoratul. Victor Ponta vrea sa ofere oamenilor circ pentru ca painea e dramuita. Asa ca va face tot ce poate pentru a satisface dorinta microbistilor de a-l vedea plecat pe Piturca de la carma echipei nationale. Se vor gasi si banii pentru clauza de reziliere si se vor gasi bani pentru aducerea unui antrenor nou. Toate problemele se vor rezolva. Dar oare se vor rezolva cu adevarat?

Aceasta noua legatura dintre politicienii de varf si fotbal va insemna incurajarea coruptiei in acest sport. Sa ne amintim de anii '90 cand jucatori de top au fost vanduti, cluburile devalizate de conducatori si investitii de milioane de dolari s-au dus pe apa sambetei. Isi mai aminteste cineva de Vasile Ianul, fostul presedinte a lui Dinamo? A reprezentat vreme de un deceniu simbolul coruptiei in fotbalul intern. Apoi au urmat altii.

Suntem in zorii unei noi ere. In ultimii zece ani, fotbalul nu a servit interesele politice ale niciunui partid. Traian Basescu s-a afisat cu Gigi Becali la inceputul primului mandat, dar din interese pur electorale. Nu s-a amestecat niciodata peste Gigi, la Steaua. Nici PDL si nici Emil Boc nu au intrat in jocuri de putere cu balonul rotund. Dar asta e istorie, de saptamana trecuta lucrurile au trecut intr-o alta dimensiune.

Pe de alta parte, acest fenomen are loc din cauza slabiciunii proprietarilor de cluburi. Acestia au stat intotdeauna cu mana intinsa inspre politicieni, vazand in ei salvarea propriilor afaceri. Avem, in acest moment, o gramada de cluburi finantate din bani publici. Multe primarii din tara detin echipe de fotbal in diferite divizii. Descentralizarea asumata de Guvernul Ponta va accelera acest fenomen si uite asa, contribuabilii vor plati bani grei pentru a sustine un sport care nu mai aduce de mult timp satisfactii.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Victor Ponta echipa nationala, #Victor Ponta Gino Iorgulescu, #nationala Romaniei politic , #preliminarii Cupa Mondiala