Razvan Lucescu: Avem sanse mari sa ne calificam la EURO 2012!

Luni, 28 Martie 2011, ora 14:07
10043 citiri
Razvan Lucescu: Avem sanse mari sa ne calificam la EURO 2012!

Nationala Romaniei are doua puncte din primele 4 meciuri, dar are mari sanse sa se califice la Campionatul European din 2012, e de parere selectionerul tricolorilor, Razvan Lucescu.

Vizibil nervos, Lucescu junior sustine ca, in cazul in care vom castiga toate partidele de acasa, calificarea e ca si obtinuta!

"Am jucat 3 meciuri in deplasare, acum vine un meci acasa si cu o victorie vom ajunge la trei puncte de locul 2. Apoi, daca vom castiga toate meciurile de acasa, avem mari sanse sa ajungem pe locul 2", a spus Razvan in cadrul unei conferinte de presa.

Selectionerul Romaniei a gasit si o multime de scuze pentru infrangerea din Bosnia-Hertegovina.

"Bosnia a meritat victoria, pentru atitudine si pentru ca a reusit sa intoarca rezultatul. Totusi, noi am gresit si am pierdut meciul doar din cauza naivitatii, pe doua faze fixe. De aceea suntem suparati, frustrati... insa viata merge inainte. Echipa asta, la fiecare convocare, a avut patru-cinci, chiar sapte jucatori, care n-au putut veni din cauza unor accidentari. La meciul cu Bosnia am patit la fel", a spus acesta.

Razvan sustine ca nici nu ia in calcul sa-si dea demisia: "Nu plec, chiar daca sunt interese mari ca eu sa fiu demis. Se trimit mesaje si la jucatori in acest scop".

Cum era de asteptat, Razvan a fost intrebat si de Florescu, pe care l-a aparat din nou: "Ramane o piesa de baza a nationalei Romaniei. El a crescut foarte mult si ar fi fost destul de dificil sa aduc alt jucator in locul lui. Florescu n-a fost cel mai prost jucator de pe teren. A recuperat foarte multe mingi si a inchis bine jocul. Nu el e de vina ca am pierdut. Am fost invinsi doar din naivitatea noastra".

Legat de meciul cu Luxemburg, fiul lui Mircea Lucescu a spus: "Vor fi schimbari in echipa, pentru ca maine (n.r. marti) intalnim o echipa smechera si trebuie sa avem alt prim 11, ca sa reusim sa deschidem apararea lor".

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, conferinta de presa a selectionerului Romaniei, Razvan Lucescu.

Desfasurarea conferintei:

SFARSITUL CONFERINTEI DE PRESA

"Nu e adevarat ca trebuie sa batem tot. Castigam meciurile de acasa si avem mari sanse sa ajungem pe locul 2" - Razvan Lucescu.

"Echipa asta, la fiecare convocare, a avut patru-cinci, chiar sapte jucatori, care n-au putut veni din cauza unor accidentari. La meciul cu Bosnia am patit la fel" - Razvan Lucescu.

"Am avut si greseli mari de arbitraj, ca cele din meciurile cu Albania si Franta" - Razvan Lucescu.

"Nu uitati ca am mai avut o victorie si in vara anului trecut, deci inca n-au trecut doi ani. Am avut rezultate de egalitate, unele importante, altele nu ne-au fost permise din cauza greselilor de arbitraj. In plus, am pierdut pe finalurile de meciuri" - Razvan Lucescu.

"Din pacate, nimeni nu mai crede in spiritul de patriotism" - Razvan Lucescu.

"Ce meci decisiv? Tot timpul vorbiti de meciuri decisive si cand colo uite ca noi inca avem sanse foarte mari de calificare" - Razvan Lucescu.

"Florescu n-a fost cel mai prost jucator de pe teren. A recuperat foarte multe mingi, a inchis bine jocul. Nu el e de vina ca am pierdut. Am pierdut doar din naivitatea noastra" - Razvan Lucescu.

"Florescu ramane o piesa de baza a nationalei Romaniei. El a crescut foarte mult si ar fi fost destul de dificil sa aduc alt jucator in locul lui" - Razvan Lucescu.

"Au fost meciuri in care am avut cea mai tanara nationala din Europa" - Razvan Lucescu.

"Sunt interese mari ca eu sa fiu demis. Se trimit mesaje si la jucatori in acest scop" - Razvan Lucescu.

"Astept ca suporterii sa-si incurajeze echipa cum au facut-o bosniacii, pentru ca sansele raman intacte, pentru ca vom juca acasa" - Razvan Lucescu.

"Bosnia a meritat victoria, pentru atitudine si pentru ca a reusit sa intoarca rezultatul. Totusi, noi am gresit si am pierdut meciul doar din cauza naivitatii, pe doua faze fixe. De aceea suntem suparati, frustrati... insa viata merge inainte" - Razvan Lucescu.

"Mutu s-a descurcat bine in Bosnia. N-am avut prea mult mingi in atac si de aceea poate ca n-a iesit mult in evidenta" - Razvan Lucescu.

"Vor fi schimbari pentru ca maine (n.r. marti) intalnim o echipa smechera si trebuie sa avem alt prim 11, pentru a reusi sa deschidem apararea lor" - Razvan Lucescu.

"Am jucat 3 meciuri in deplasare, acum vine un meci acasa si cu o victorie vom ajunge la doua puncte (n.r. in realitate vor fi 3 puncte) de locul 2. Eventualele victorii de acasa ne imping la obtinerea locului 2" - Razvan Lucescu.

"Atmonsfera la echipa e normala, la fel ca la o echipa profesionista. Exista motivatie si e obligatoriu ca maine sa obtinem trei puncte" - Razvan Lucescu.

INCEPE CONFERINTA LUI RAZVAN LUCESCU

Gabriel Torje a terminat de vorbit. In cateva minute va veni Razvan Lucescu.

"E greu sa mai obtinem calificarea, dar trebuie sa ne jucam sansa. Pana acum am intalnit adversarii grei in deplasare" - Gabi Torje.

"Daca eram mai atenti, puteam sa avem cu 5 puncte mai mult. E dureros sa vezi Romania vecina de clasament cu Luxemburg" - Gabi Torje.

"Ne-am pregatit pentru ambele meciuri. In Bosnia am pierdut dupa doua faze fixe si e dureros. Sper sa castigam cu Luxemburg" - Gabi Torje.

"Suporterii n-ar trebui sa se comporte urat cu noi, pentru ca noi am dat tot ce-am putut pe teren" - Gabi Torje.

"Nu stiu daca Razvan Lucescu va fi dat afara, eu sper sa ramana, pentru ca am inceput un proiect impreuna si vreau sa-l ducem pana la capat" - Gabi Torje.

"Nu trebuie sa ne mai gandim la meciul din Bosnia. Avem nevoie de victorie maine (n.r. marti), pentru a ne reface moralul" - Gabi Torje.

13:02 - Inaintea conferintei lui Razvan Lucescu va vorbi Gabi Torje.

13:00 - Conferinta de presa va incepe in cateva minute.

INFO: Razvan Lucescu va prefata meciul cu Luxemburg, dar nu e exclus sa asistam si la o eventuala demisie.

Intalnirea dintre nationalele Romaniei si Luxemburgului, din Grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, va avea loc marti, de la ora 20:45, la Piatra Neamt.

Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

I.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#conferinta presa Razvan Lucescu, #demisie nationala Razvan Lucescu , #Razvan Lucescu