Analiza selectionerului Islandei dupa tragerea la sorti cu Romania din barajul pentru EURO 2020

Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 08:02
23551 citiri
Analiza selectionerului Islandei dupa tragerea la sorti cu Romania din barajul pentru EURO 2020
Foto: uefa.com

Selectionerul echipei nationale de fotbal a Islandei a facut o prima analiza la auzul vestii ca nationala sa va intalni pe cea a Romaniei in semifinala barajului de calificare la EURO 2020, meci care va avea loc in nordul Europei in luna martie intr-o singura mansa.

Romania a fost trasa la sorti cu Islanda in Liga A din barajul de pe ruta Nations League a preliminariilor pentru EURO 2020, iar meciul se va juca pe 26 martie 2020 pe stadionul "Laugardalsvollur" din Reykjavik.

Romania si-a aflat adversara din barajul pentru EURO 2020

La scurt timp dupa aceasta tragere la sorti, Erik Hamren, selectionerul suedez al Islandei, a vorbit pentru prima data despre duelul cu Romania, spunand ca echipa sa are sanse mai mari sa treaca in finala, acolo unde invingatoarea de aici va evolua in deplasare cu invingatoarea dintre Ungaria si Bulgaria:

"Este mult mai dificil din moment ce se joaca un singur meci. Nu este tur-retur. Este o finala. Sansele sunt 50-50. Noi vom avea avantajul ca jucam acasa, asa ca as spune ca sansele sunt de 55-45 pentru noi. Trebuie sa nu facem greseli si sa avem tot lotul valid", a punctat Hamren pentru presa din tara insulara din nordul Europei.

Islandezii au terminat pe locul 3 in grupa lor de calificare la EURO, grupa H, acolo unde au fost devansati de Franta si Turcia. Ei s-au calificat la ultimele doua turnee finale, EURO 2016 si CM 2018, la primul ajungand chiar la debut in sferturile de finala, fiind eliminati de gazda Franta, scor 2-5.

"Este bine ca avem jucatori experimentati si vom incerca sa profitam de acest lucru. Romania are o echipa buna, cu multi jucatori tineri care au jucat bine la tineret", a mai adaugat Hamren la analiza de mai sus.

Hamren este selectionerul cu care Suedia a ajuns la CM 2018 in sferturile de finala.

Islandezii se pregatesc de barajul cu Romania ajutati de "verisorii" din Suedia si Norvegia

Pierde Romania organizarea Euro 2020? Reactia oficiala a UEFA

D.A.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#analiza selectioner Islanda dupa tragere la, #analiza Hamren dupa tragere la sorti , #stiri Nationala Romaniei