Atanasiu: Rusia se va opune categoric montarii scutului in Romania

Joi, 04 Februarie 2010, ora 23:26
1613 citiri
Atanasiu: Rusia se va opune categoric montarii scutului in Romania

Fostul ministru al Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, sustine ca decizia de amplasare a scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei este foarte importanta pentru statul roman, insa "va prelungi perioada foarte rece a relatiilor bilaterale dintre Romania si Rusia".

" Este o decizie foarte importanta, o decizie dintre cele mai importante de securitate internationala pentru statul roman care, pe de o parte, intareste parteneriatul pe care il avem cu SUA, iar pe de alta parte va nemultumi usor tarile membre ale Uniunii Europene si cu siguranta mult mai tare Rusia.

Acest sistem de securitate pe care americanii il vor monta in Romania va aduce un plus de siguranta din punct de vedere militar pentru statul roman, dar, in schimb, in plan politic va afecta putin relatiile cu tarile europene care nu sunt foarte bucuroase sa promoveze un astfel de sistem in Europa si cu siguranta va afecta pe termen lung relatiile cu Rusia care se va opune categoric montarii in Romania a scutului antiracheta", a declarat Atanasiu pentru Mediafax.

Intrebat ce repercusiuni ar putea avea amplasarea scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei, Atanasiu a spus ca "se va prelungi aceasta perioada foarte rece a relatiilor bilaterale intre Romania si Rusia".

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, dupa sedinta CSAT, ca presedintele SUA, Barack Obama a invitat Romania sa participe la dezvoltarea sistemului de aparare antiracheta, seful statului precizand ca este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia in tara noastra.

Romania va gazdui scutul antiracheta american

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...