Avancronica intalnirii Bosnia-Hertegovina - Romania. Partida unei generatii!

Sambata, 26 Martie 2011, ora 09:03
2082 citiri
Avancronica intalnirii Bosnia-Hertegovina - Romania. Partida unei generatii!
foto: gsp.ro

Nationala Romaniei intalneste sambata, de la ora 20:15, la Zenica, nationala Bosniei-Hertegovina, intr-o partida din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2012.

Cu doar doua puncte acumulate in primele 3 partide, "tricolorii" au nevoie ca de apa de victorie si nu-si permit sa se intoarca fara puncte sau macar punct din Bosnia.

De partea cealalta, bosniecii, considerati adversarii directi pentru locul 2, au patru puncte dupa primele 3 partide si o victorie sambata le-ar da un avantaj serios in fata trupei antrenate de Razvan Lucescu.

Va fi cea de-a treia disputa intre Bosnia si Romania. Primele doua au avut loc in campania de calificare la EURO 2004 si au fost castigate de "tricolori", cu 2-0, respectiv 3-0.

La pariuri, Bosnia e vazuta favorita, cu o cota de 2.15 la victorie, fata de 3.20, cat are un succes al nostru. Un rezultat de egalitate are tot cota 3.20.

Toate sperantele in Mutu

Revenit la nationala dupa o pauza de peste 500 de zile, Adrian Mutu este considerat salvatorul Romaniei si toti, incepand cu oficiali si terminand cu suporteri, asteapta ca "Briliantul" sa-i traga dupa el pe tricolori.

"Sunt 80% din capacitatea mea fizica, dar cred ca sunt pregatit destul de bine", spune Mutu, care in ultimele zile a fost chinuit serios de o raceala.

Va fi cel de-al 68-lea meci la nationala pentru Mutu, care are 29 de goluri marcate, doar 6 mai putine decat detinatorul recordului de goluri inscrise pentru Romania, Gica Hagi.

Optimism in ambele tabere

La conferintele oficiale de presa de dinaintea meciului, ambii selectioneri s-au declarat increzatori in echipele lor si se asteapta fiecare la o victorie.

"Romania ii are in componenta pe Mutu si Chivu, iar asta inseamna ca avem un adversar de calibru. Totusi, sa nu uitam ca noi ii avem pe Dzeko, Spahic, Pjanici, Misimovici sau Ibisevici. Trebuie sa inscrie cat mai multe goluri", a declarat selectionerul gazdelor, Safet Susici.

In replica, Razvan Lucescu a spus: "Sunt convins ca echipa va da totul si va veni in tara cu un rezultat pozitiv. Gandesc cu foarte mult optimism pentru ca ne-am pregatit bine si avem incredere ca vom face un joc bun".

Echipe probabile

Din pacate, Razvan Lucescu l-a pierdut pe Cristi Chivu, accidentat. Locul acestuia va fi luat de Dorin Goian, aflat pe cai mari dupa ce-a invins Milanul in urma cu cateva zile. Din fericire, absenta lui Chivu e singura din tabara noastra.

De partea cealalta, Susici ii are incerti pe mijlocasul lui Olympique Lyon, Miralem Pjanic, si portarul lui Istanbul BB, Kenan Hasagici.

BOSNIA: Hasagici - Mravaci, Mujdza, Lulici, Spahici - Rahimici, Pjanici (?), Misimovici, Medunjanin - Dzeko, Ibisevici.

Rezerve: Sehici, Salihovici, Pandza, Vranjes, Muslimovici, Subasici, Maletici.

Antrenor: Safet Susici.

ROMANIA: Pantilimon - Sapunaru, Tamas, Goian, Rat - Torje, Alexa, Florescu, Deac - Mutu, Marica.

Rezerve: Tatarusanu, Rapa, Gardos, Ropotan, Cocis, Zicu, Stancu.

Antrenor: Razvan Lucescu.

Arbitri: Fernando Teixeira - Victoriano Diaz, Jose Fernandez - Jose Miranda, toti din Spania.

PARTIDA VA FI TRANSMISA, IN FORMAT LIVE TEXT, DE SITE-UL ZIARE.COM

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#avancronica Bosnia Hertegovina Romania, #Bosnia Romania preliminarii EURO2012 , #stiri Nationala Romaniei