Avancronica meciului Romania - Andorra: Meci oficial cu amatori

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 08:50
4488 citiri
Avancronica meciului Romania - Andorra: Meci oficial cu amatori

Echipa nationala de fotbal a Romaniei va da piept marti seara, de la ora 20:30, pe National Arena din Bucuresti, cu modesta nationala a statului Andorra.

"Ma intereseaza victoria, nu scorul. Sunt multumit si daca invingem doar cu 1-0", a fost declaratia lui Victor Piturca, la conferinta oficiala de luni. O conferinta ce-a avut loc la Mogosoaia, acolo unde a avut loc si antrenamentul oficial, pentru a nu strica noul gazon de pe National Arena.

Intr-adevar, 1-0 ar insemna o victorie si trei puncte, dar ar fi si un scor cam rusinos in fata uneia dintre cele mai modeste echipe nationale ale lumii.

199 e locul ocupat de Andorra in clasamentul FIFA, cu doar 15 puncte, pozitie cu care depasesc doar nationale din state precum Macau, Bhutan sau Montserrat!

Mai mult, toti jucatorii Andorrei sunt amatori, iar aria de selectie pentru selectionerul Koldo Alvarez e una destul de restransa: sub 100 de jucatori!

Tactica Andorrei e una singura: autobaza! De multe ori, trupa lui Alvarez e vazuta jucand intr-un sistem cu 6 fundasi si 4 mijlocasi, fara atacant. De aici si numarul mic de goluri marcat in istorie: doar 19!

Doar o victorie a obtinut Andorra in istoria ei (1-0 cu Macedonia in 2004), iar in preliminariile pentru Campionatul European din 2012 au inregistrat 10 infrangeri in 10 meciuri (doar un gol marcat si 25 incasate).

Palmares pozitiv

Va fi cea de-a treia intalnire a "tricolorilor" cu amatorii din Andorra.

Precedentele doua dispute dateaza din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2006. Atunci, "tricolorii", antrenati de Anghel Iordanescu, s-au impus in Andorra cu 5-1 (Cernat - 2, Pancu - 2 si Marius Niculae) si acasa cu 2-0 (Mutu - 2).

Situatia in grupa Romaniei din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014

Cu o zi inaintea partidei de marti, FRF a vandut aproximativ 10 mii de bilete, insa casele de tichete vor fi deschise pana la ora inceperii meciului.

In ceea ce priveste echipa de start, Piturca va folosi tot sistemul 4-2-3-1, in care e de asteptat sa-si faca loc "gorjeanul" Maxim, iar in poarta sa-l regasim pe Pantilimon.

Echipele probabile:

ROMANIA: Pantilimon - Matel, Gaman, Chiriches, Rat - Lazar, Bourceanu - Torje, Grozav, Maxim - Marica.

Selectioner: Victor Piturca.

ANDORRA: Gomes - Garcia, Lima, Rodrigues, Peppe - Pujol, Clemente - Vieira, Silva, Garcia - Moreno.

Selectioner: Koldo Alvarez.

Intalnirea va fi arbitrata de Pavle Radovanovici din Muntenegru.

LA TV, intalnirea va putea fi urmarita in direct pe Antena 1. De asemenea, partida poate fi vazuta LIVE si pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Andorra avancronica, #Romania Andorra preliminarii Mondial, #Romania Andorra echipe probabile , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
O ocazie ideala ca marele antrenor Pitzy sa ne arate ...