Avancronica meciului Romania - Suedia din semifinalele Euro 2010

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 09:11
2795 citiri
Avancronica meciului Romania - Suedia din semifinalele Euro 2010

Nationala de handbal feminin a Romaniei va juca, sambata, in semifinalele Campionatului European, urmand sa intalneasca reprezentativa Suediei.

Dupa ce a ocupat locul secund in Grupa I principala, Romania a devenit singura reprezentativa in afara Scandinaviei care s-a calificat in semifinale. Celelalte sunt Suedia, Norvegia si Danemarca, ultimele doua fiind si gazda competitiei.

Chiar daca a evitat Norvegia in careul de asi, "tricolorele" nu vor avea o misiune usoara in fata Suediei, o echipa caracterizata in primul rand de unitatea de grup, ceea ce ii ofera un joc colectiv foarte bun.

De notat ca Suedia poate evolua mult mai relaxat si cu un moral mult mai bun, nordicele depasindu-si cu mult conditia la acest Campionat European.

Avantajele Romaniei in fata Suediei

Nationala pregatita de Per Johansson a impresionat la Europeanul din acest an, unde a inregistrat, pana in prezent, 5 victorii si o infrangere. A invins Germania (scor 27-25), Ucraina (scor 33-25), Olanda (scor 25-18), Norvegia (scor 24-19) si Ungaria (scor 24-19), iar infrangerea a venit in meciul cu Franta (scor 21-22). Nordicele au terminat pe primul loc atat in Grupa C, cat si in Grupa principala II.

Totul despre Suedia, adversara Romaniei din semifinalele Campionatului European

"E mai bine ca intalnim Suedia decat Norvegia. Am avut noroc, dar daca nu ai si noroc in sport, nu ajungi sus. E o echipa bataioasa, a produs multe surprize la acest Campionat European. Stim destule despre nationala Suediei, este o echipa pe care am intalnit-o des in ultima vreme. Au extreme valoroase, un joc extrem de rapid si pot pune mari probleme.", a declarat selectionerul Radu Voina.

Intalniri directe

In ultima perioada, nationalele Romaniei si Suediei s-au intalnit de doua ori, inregistrandu-se o victorie in favoarea trupei pregatite de Radu Voina si o remiza.

Prima oara la Jocurile Olimpice de la Beijing, cand "tricolorele" s-au impus cu 34 la 30, intr-un meci ce-a contat pentru stabilirea locurile 7 si 8. A doua intalnire a avut loc in luna septembrie a acestui an, la Cupa Mondiala, competitie castigata de Romania. Atunci, scorul a fost egal, 27-27.

La precedentul Campionat European, desfasurat in Macedonia - 2008, Suedia a terminat pe pozitia a 9-a, iar la cel de dinainte, organizat chiar de ea, a incheiat pe locul 6.

Intalnirea dintre nationalele feminine de handbal ale Romaniei si Suediei va avea loc sambata, de la ora 15:30, la Herning (Danemarca). Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#nationala Romaniei handbal, #avancronica Romania Suedia, #Romania Suedia Euro 2010, #LIVE Romania Suedia , #stiri Nationala Romaniei