Avertizare pentru turisti: Romania nu are toalete

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 20:40
2097 citiri
Avertizare pentru turisti: Romania nu are toalete
Foto :GSSRomania

Autoritatile romane au sesizat, intr-un final, ca in marile orase din tara nu exista toalete suficiente iar cele care exista nu sunt curate. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) avertizeaza ca turistii care vin in Romania nu au unde sa se duca la toaleta.

De aceea, promovarea facuta Romaniei prin campanii publicitare este sabotata prin faptul ca nu exista toalete, arata reprezentantii ANAT, contactati de Evenimentul Zilei.

Mai mult, unele agentii de turism cumpara pe banii lor toalete publice si le amplaseaza pe traseele turistice, pentru ca la noi lipsesc cu desavarsire.

ANAT sesizeaza ca in inima Bucurestiului (zona Calea Mosilor, Palatul Parlamentului, Piata Revolutiei, Piata Constitutiei, Academia Militara, Piata Romana, Patriarhie, Lipscani) nu exista deloc toalete iar in zona Parcul Herastrau si Cismigiu exista toalete ecologice, insa insuficiente.

Pe ruta Bucuresti - Sinaia, pe centura de vest, nu exista toalete publice si sunt disponibile numai toalete in benzinarii, foarte aglomerate. Pe Autostrada Soarelui exista toalete, insa sunt des inchise sau nu au apa, sapun sau hartie.

Aceleasi probleme sunt semnalate si in orasele mari cum ar fi Brasov, Sibiu, Harghita si Alba. In Prahova, Sinaia si Busteni sunt orasele "norocoase" pentru ca dispun de toalete publice, ele fiind inexistente in Azuga, Comarnic si Cornu iar multe zone din judet, vizitate de turisti, sunt deficitare la acest capitol.

Doar o parte dintre manastirile din Bucovina beneficiaza de "luxul" de a avea toalete, printr-un proiect Phare. Manastirile Arbore, Patrauti si Humor nu au toaleta iar cele de la manastirile Neamt si Bicaz sunt impracticabile.

Nici pe litoral situatia nu este mai buna: pe plaja din Eforie Sud nu exista toaleta iar pe traseul Constanta - Basarabi - Adamclisi - Ion Corvin - Ostrov (zona prin care tranziteaza multe autocare si autoturisme) nu sunt grupuri sanitare. In Vama Veche, toaletele sunt in stare dezastruoasa. Pe faleza Dunarii din Tulcea nu exista toalete, situatia fiind similara in majoritatea parcurilor din municipiu.

Majoritatea turistilor care vin in Romania sunt astfel obligati sa foloseasca toaletele restaurantelor sau pe cele din benzinarii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Romania toalete turisti, #ANAT toalete publice , #stiri Nationala Romaniei