Budescu ii da o replica dura lui Anghel Iordanescu, dupa ce a aflat ca nu va mai fi chemat la nationala

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 16:01
5952 citiri
Budescu ii da o replica dura lui Anghel Iordanescu, dupa ce a aflat ca nu va mai fi chemat la nationala
Foto: frf.ro

Fostul golgheter al formatiei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, i-a oferit o replica dura lui Anghel Iordanescu, la o zi dupa ce acesta a lasat sa se inteleaga ca nu-l va mai convoca la echipa nationala pentru turneul final din Franta.

Budescu a criticat tactica folosita de Anghel Iordanescu la echipa nationala, sustinand ca selectionerul este axat foarte mult pe faza defensiva, in loc sa prefere un joc mai ofensiv.

"Asta e filozofia la echipa nationala! Daca faci un 0-0 chinuit e ok pentru el. Si cand pierzi cu 1-0 e ok, ca nu iei multe goluri. Asa gandesc ei! Primul lor criteriu este sa te aperi foarte bine, sa faci faza defensiva. Alte calitati nu mai conteaza pentru ei!", a spus Budescu la Digi Sport.

Plecat in liga a doua din China la inceputul acestui an, Budescu este de parere ca Romania are suficienti jucatori de valoare pentru a incerca un joc mai ofensiv.

"Avem foarte multi jucatori de valoare care marcheaza foarte multe goluri la echipele de club. Nu cred ca stim doar sa ne aparam. Putem sa marcam foarte multe goluri!", a comentat Budescu.

De asemenea, Budescu s-a aratat contrariat si de faptul ca fostul sau coleg de la Astra, Denis Alibec, nu a mai fost chemat la echipa nationala.

"Nu stiu de ce n-a fost convocat Alibec la echipa nationala. Hai, ca eu sunt aici, departe, n-am meciuri in picioare, dar el?! Si eu am avut 3-4 kilograme in plus la meciul cu Feroe si nu cred ca mai conteaza asta! Nu evolueaza kilogramele! Daca avea 100 de kilograme, mai spuneam! Dar asa, ca are un kilogram in plus, sa nu-l chemi? Sigur au fost altele motivele! E varf impins, nu e meseria lui asta, sa se apere", a conchis Budescu.

Constantin Budescu a marcat doua goluri la echipa nationala, in Insulele Feroe. El nu a mai fost convocat dupa transferul in liga a doua din China.

C.S.

#Constantin Budescu Anghel Iordanescu, #Constantin Budescu echipa nationala , #stiri Nationala Romaniei