Ce-am castigat in Cipru? Analiza meciului Romania - Ucraina

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 10:14
3428 citiri
Ce-am castigat in Cipru? Analiza meciului Romania - Ucraina

Romania a debutat marti in turneul amical Cyprus Cup cu Ucraina, o nationala pe care am mai intalnit-o de patru ori in istorie.

Meciul disputat in Insula Afroditei a consemnat prima remiza intre cele doua natiuni, scor 2-2. Elevii lui Lucescu si-au pierdut insa concentrarea la penaltiuri si au ratat ocazia de a juca finala cu Suedia.

"Tricolorii" n-au reusit mult asteptata victorie de moral, dar s-au implicat intr-un joc alert si au avut puterea sa revina in meci de la 0-2.

Imbucurator este si faptul ca golurile lui Dan Alexa, primele inscrise de banatean pentru nationala, au venit dupa doua lovituri de colt, Romania fiind mai degraba obisnuita sa incaseze din faze fixe, decat sa inscrie.

Presingul echipei a functionat in sfarsit, "tricolorii" fiind capabili, in mai multe momente, sa tina sub tensiune defensiva adversa. Ucrainenii s-au descurcat insa destul de bine, avand posesia de partea lor la finalul intalnirii.

Razvan Rat a pasat din nou exemplar, iar la penaltiuri a fost cel mai sigur executant. Cuplul defensiv Gardos-Papp pare promitator, insa cei doi jucatori au nevoie de mult mai multa experienta.

Probleme in defensiva si pe extreme

Echipa Romaniei n-a fost insa lipsita de probleme in duelul cu Milevski si compania. Apararea improvizata si nesiguranta lui Pantilimon ne-au facut sa tremuram in fata atacurilor adverse. Am primit din nou gol din faza fixa, iar golul doi al ucrainenilor a facut sah-mat apararea lipsita de aportul unor jucatori precum Chivu, Stefan Radu sau Sapunaru.

Ciprian Deac a demonstrat ca nu este solutie prea buna pentru nationala. La Schalke e mai mult rezerva si oricum nu rupe gura targului. Mihai Roman intarzie sa reconfirme forma aratata la primele convocari.

Formula noua cu Cipru

Miercuri, in ultimul meci al turneului cipriot, Romania va disputa finala mica in compania selectionatei tarii gazda.

Razvan Lucescu va trimite o noua echipa in teren, formata din: Tatarusanu - Rapa, D.Grigore, Tamas, Salageanu - Torje, Florescu, Ropotan, Zicu - Stancu, Marica.

Intalnirea Romania - Cipru se va disputa miercuri, de la ora 20:30, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#nationala Romaniei, #analiza Romania Ucraina, #razvan lucescu , #stiri Nationala Romaniei