Ce trebuie stiut despre nationala de handbal feminin a Muntenegrului

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 16:08
1441 citiri
Ce trebuie stiut despre nationala de handbal feminin a Muntenegrului

Romania va juca marti cu Muntengru intr-o partida care poate consemna calificarea nationalei noastre in semifinalele Campionatului European.

Muntenegru a fost invinsa de Croatia in urma cu cateva zile, insa Romania nu va avea, cu siguranta, un meci la fel de usor ca cel de luni seara.

Infiintata in 2007, nationala Muntenegrului a ajuns repede o forta in lumea handbalului, in mare parte datorita gruparii ZRK Buducnost T-Mobile.

Insa nu omogenitatea muntenegrencelor e principalul pericol pentru noi, ci Bojana Popovici, considerata de multi drept cea mai buna jucatoare de handbal din lume.

Popovici, aceasta Messi a handbalului feminin, are 31 de ani si a castigat, pana in prezent, de 5 ori Liga Campionilor, iar in nationala Muntenegrului, toate actiunile de atac trec prin mainile ei.

In 2006, pe cand Muntenegru si Serbia evoluau sub acelasi steag, Popovici a contribuit serios la eliminarea Romaniei din preliminariile pentru Campionatul European, iar in 2010, Oltchim a simtit pe pielea ei forta muntenegrencei, in finala Ligii Campionilor.

Sa speram ca ne vom razbuna marti seara si avem toate motivele sa fim increzatori: adversara directa a lui Popovici va fi Cristina Neagu, cea mai buna handbalista a noastra.

Muntenegru a facut parte din Grupa B si a inregistrat urmatoarele rezultate: 24-22 cu Rusia, 26-23 cu Islanda si 28-29 cu Croatia. In primul joc din Grupa principala I a invins-o, scor 22-20, pe Spania.

Intalnirea dintre nationalele feminine de handbal ale Romaniei si Muntenegrului va avea loc marti, de la ora 17:45, urmand a fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Pentru a se califica in semifinale, Romania trebuie sa invinga Muntengru, iar Rusia sa nu castige cu Spania. De partea cealalta, pentru a face parte din primele patru nationale ale Europei, Muntenegru trebuie sa invinga Romania, iar Croatia sa nu castige cu Danemarca.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#nationala Muntenegru, #Romania Muntenegru Campionat European , #stiri Nationala Romaniei