Cornel Dinu face dezvaluiri incredibile: La ce metode a recurs FRF pentru a asigura calificarea nationalei Romaniei la Mondialul din '94!

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 16:30
26351 citiri
Cornel Dinu face dezvaluiri incredibile: La ce metode a recurs FRF pentru a asigura calificarea nationalei Romaniei la Mondialul din '94!
Foto: captura TVR

Cornel Dinu a facut, marti, doua dezvaluiri incredibile despre un pact secret si o incercare de mituire a aribitrilor in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1994.

Tricolorii au inceput preliminariile pentru Mondialul din SUA cu Cornel Dinu pe banca, insa acesta a fost demis ca urmare a dezastrului de la Kosice, unde selectionata noastra a fost spulberata de Cehoslovacia cu 5-2.

Locul lui Dinu a fost luat de Anghel Iordanescu, iar nationala Romaniei a castigat restul meciurilor din preliminarii si s-a calificat la turneul final.

Conform lui Corner Dinu, FRF ar fi incercat, insa, sa mituiasca jucatorii cehoslovaci, dar si pe arbitrul meciului de la Kosice, danezul Kim Milton Nielsen!

Mai mult, Cornel Dinu ar fi avut un pac secret cu selectionerul Belgiei, Paul Van Himst, pentru ca Romania si Belgia sa se ajute reciproc si sa mearga impreuna la CM 1994!

Cinci zerouri pentru aranjarea meciului de la Kosice

"La Kosice au spus ca au plecat domnul Albu (Marian Albu, trezorierul FRF, ulterior oficial al clubului Dinamo - n.red.) si domnul Bivolaru (Cristian Bivolaru, secretar general adjunct al FRF, actualmente director general la Viitorul - n.red.) sa discute cu Adamec, care era secundul selectionerului de acolo, sa faciliteze... ca ei nu prea mai aveau sanse atunci. Noi mai aveam", a povestit Cornel Dinu la GSP Live.

"Cu o ora si jumatate inainte de meci a fost aceasta discutie ca ar fi facilitat prestatia noastra si cu Nielsen, arbitrul, dar si cu cativa jucatori. Cu o ora si un sfert, l-am rugat pe domnul Albu: "Da-mi si mie lista jucatorilor pe care i-ati sensibilizat cu Adamec". Nu era niciunul. Dar se pare ca s-a decontat si atunci o suma. Cinci zerouri, cam acolo. Trecut de 150.000. Era o conjunctura prin Franta, ma rog. Nu vreau sa mai intru in niste amanunte", a completat fostul selectioner al Romaniei.

Ajutor de la belgieni?

"Van Himst, prietenul meu de la echipa Belgiei, cu care daca ramaneam dupa Kosice aveam o anumita pactizare sa mergem noi cu Belgia mai departe", a mai dezvaluit Dinu.

"Sa ne ajutam reciproc, sa mergem noi cu Belgia. Si am senzatia ca Van Himst, care e un tip de onoare, cred ca a si respectat-o la meciul de aici, din septembrie, cand ei erau deja calificati", a conchis acesta.

Fara Cornel Dinu, demis intre timp, nationala Romaniei a invins Belgia cu 2-1 si a ramas in cursa de calificare la Mondialul din America.

Rezultatele inregistrate de nationala Romaniei in preliminariile pentru Mondialul din '94

Romania - Insulele Feroe 7-0

Romania - Tara Galilor 5-1

Belgia - Romania 1-0

Romania - Cehoslovacia 1-1

Cipru - Romania 1-4

Romania - Cipru 2-1

Cehoslovacia - Romania 5-2

Insulele Feroe - Romania 0-4

Romania - Belgia 2-1

Tara Galilor - Romania 1-2

Clasamentul final:

1. Romania - 15 puncte

2. Belgia - 15 puncte

-------------------

3. Cehoslovacia - 13 puncte

4. Tara Galilor - 12 puncte

5. Cipru - 5 puncte

6. Insulele Feroe - 0 puncte

*Pe atunci se acordau doar doua puncte la victorie.

Romania si Belgia au mers impreuna la Campionatul Mondial din 1994.

La turneul final din SUA, nationala noastra a inregistrat cea mai buna performanta din istoria ei, ajungand pana in sferturile de finala, dupa ce a invins reprezentative puternice, precum Columbia sau Argentina.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#nationala Romania mita arbitru, #Romania preliminarii Mondial 1994 , #stiri Nationala Romaniei