Craciunescu analizeaza fazele controversate de la Romania - Olanda

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 12:50
5097 citiri
Craciunescu analizeaza fazele controversate de la Romania - Olanda

Deciziile brigazii de arbitri condusa de Craig Thomson au starnit mai multe controverse la finalul partidei Romania - Olanda, scor 1-4, disputata marti seara in preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Scotianul este acuzat ca a acordat prea usor penalti pentru olandezi, ca a refuzat sa acorde lovitura de pedeapsa la o faza similara in careul batavilor si ca a validat un gol inscris din pozitie de ofsaid.

Fostul mare arbitru international Ion Craciunescu a analizat, pentru Ziare.com, prestatia brigazii scotiene, iar concluziile fostului sef CCA sunt dure: Thomson a comis multe greseli si a fluierat in favoarea Olandei.

"N-am mai vazut de multa vreme asa o maniera de arbitraj. Mi s-a parut pe fata. Totul s-a flueirat in favoare unei echipe. La faza cu Tamas din careul nostru nu se da penalti niciodata. Jucatorii se tin reciproc, Tamas se culca la pamant, adversarul isi da drumul dinainte si abia apoi se impiedica de piciorul lui Tamas. Ala nu e penalti. Nici la Adi Popa nu se impunea penalti. Popa se agata cu bratul de adversar, acesta la randul lui pune o mana pe jucatorul nostru, dar nu se acorda lovitura de la 11 metri in asemenea situatii.

De ofsaid ce sa mai zic? Nu trebuie sa fii specialist ca sa-ti dai seama ce s-a intamplat acolo! Am vazut foarte multe greseli marunte la aceasta partida. Faulturi date intr-o singura directie... mi s-a parut un arbitraj confuz... confuz si cu multe decizii de partea olandei. Repet, demult n-am mai vazut asa ceva la echipa nationala", a declarat Ion Craciunescu pentru Ziare.com.

Fostul arbitru international sustine insa ca victoria Olandei este meritata, chiar daca un arbitraj lipsit de greseli ar fi putut schimba soarta partidei de la National Arena.

"Trebuie sa recunoastem ca au fost mai buni olandezii, dar jocul se putea intoarce in functie de anumite decizii", a incheiat Craciunescu.

Nebunie dupa Romania - Olanda: "Tricolorii" au sarit la arbitri!

Romania a pierdut, scor 1-4, intalnirea jucata marti seara, pe National Arena, cu Olanda, in Grupa D a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2014.

Romania, batuta mar de Olanda pe National Arena (Video)

Dupa patru runde jucate in Grupa D, nationala lui Piturca ocupa locul 3 in clasament, la egalitate cu a doua clasata, Ungaria, ambele cu cate 9 puncte. Prima pozitie este ocupata de Olanda, cu 12 puncte din tot atatea posibile.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Craciunescu arbitraj Romania Olanda, #Romania Olanda preliminarii CM, #greseli arbitraj Romania Olanda , #stiri Nationala Romaniei