Cum a murit un roman sub ochii nemilosi ai italienilor (Galerie Foto, Video)

Marti, 16 Iunie 2009, ora 17:54
6949 citiri
Cum a murit un roman sub ochii nemilosi ai italienilor (Galerie Foto, Video)

Desi se spune ca mila nu are nationalitate, modul in care a murit romanul Petru Birladeanu in Italia vine sa contrazica faptul ca ar mai putea exista o farama de umanitate in unele persoane.

Desi a fost doar o victima nevinovata a mafiei italiene din Napoli, niciun italian nu i-a oferit o mana de ajutor si ultimele momente din viata si le-a petrecut cerand ajutor unor oameni care au trecut nepasatori pe langa el.

Cotidianul italian Il Mattino a publicat marti o serie de fotografii, surprinse de camerele de filmat, din timpul incidentului armat dintre doua grupari mafiote, de pe strada Pignasecca, Napoli, unde a fost impuscat mortal si un roman.

Petru Birladeanu trecea prin zona respectiva impreuna cu sotia cand a fost impuscat in gamba si torace.

Era "artist" si canta o melodie la acordeon in momentul in care a fost surprins de gloante. Incidentul a avut loc pe data de 26 mai 2009, in jurul orei 19:45.

Cu ultimele forte, ajutat de sotie, barbatul a fugit din calea mafiotilor si s-a retras la metrou. Acolo s-a intins pe jos, iar sangele a inceput sa ii curga.

Desi sotia cerea disperata ajutor, nimeni nu s-a oprit sa vada ce se intampla. Au trecut pe acolo bunici cu nepotii lor, femei si barbati, dar cu totii au marit pasul cand si-au dat seama ca este vorba de un roman.

Petru Birladeanu a murit la putin timp fara ca cineva sa ii acorde vreun ajutor.

"Ultimele secunde din viata lui Petru Birladeanu. Doar sotia ii sta alaturi. Femeia plange, este disperata, cere ajutorul cuiva. Soseste o doamna blonda de varsta mijlocie, dar ramane impietrita in fata dramei care i se asterne sub ochi. Apoi vine un barbat, cu celularul in mana. Intre timp ochii lui Petru se inchid. Moare asa, fara niciun suspin", sunt scenele pe care le descriu jurnalisti italieni.

26 mai, ora 19:47 - Petru Birladeanu, cantaret roman, merge cu sotia

Petru canta la muzicuta si pare fericit

Opt tineri pe motociclete deschid focul cu mitralierele asupra unui magazin

Cei doi aud impuscaturile, incep sa alerge. Sotia se uita dupa Petru

Barbatul este ranit. A fost impuscat in gamba si torace

Petru este ranit, dar gaseste forta sa alerge din nou

Cei doi intra la metrou

Aici Petru se intinde pe jos

Insa calatorii nu observa nimic. Unii trec pe langa el si isi composteaza biletele

Barbatul e la pamant, iar femeia cere ajutor

Martorii dramei se indeparteaza, lasand-o pe femeie singura

Femeia se apropie de Petru. A ramas singura.

Pentru barbat sunt ultimele secunde de viata, dar sotia cere inca ajutor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Petru Birladeanu, #omorat mafioti, #Il Mattino, #imagini moarte , #stiri Nationala Romaniei