Decizia UEFA in cazul incidentelor de la meciul Romania - Ungaria: Ce pedeapsa am primit

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 18:07
19045 citiri
Decizia UEFA in cazul incidentelor de la meciul Romania - Ungaria: Ce pedeapsa am primit
Foto: Active News

Comisia de Disciplina a UEFA a dat vineri decizia in cazul incidentelor de la meciul dintre Romania si Ungaria, disputat la inceputul lunii octombrie in preliminariile pentru Campionatul European din 2016.

Romania a scapat de suspendarea terenului propriu, insa sectorul 122 al National Arena, acolo unde au avut loc incidentele intre fanii romani si fortele de ordine, va fi inchis la meciul cu Irlanda de Nord.

In plus, FRF a primit o amenda in valoare de 32.000 de euro.

"Forul continental a anuntat astazi sanctiunile pe care Federatia Romana de Fotbal trebuie sa le suporte ca urmare a evenimentelor de la partida Romania - Ungaria 1-1, din 11 octombrie, meci contand pentru preliminariile EURO 2016.

Federatia Romana de Fotbal a fost sanctionata cu suma de 32.000 de euro. In acelasi timp, UEFA a dispus ca sectorul 122 sa fie inchis la urmatorul joc din calificarile Campionatul European din Franta, cel cu Irlanda de Nord, din data de 14 noiembrie 2014", se arata intr-un comunicat al FRF.

Intalnirea dintre nationalele Romaniei si Irlandei de Nord, din Grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016, e programata pe 14 noiembrie, de la ora 21:45, pe National Arena din Bucuresti.

Partida va fi transmisa in direct de site-ul Ziare.com.

Ati putut urmari in direct desfasurarea evenimentelor de dinaintea anuntarii deciziei luate de Comisia de Disciplina a forului european in cazul incidentelor de la meciul Romania - Ungaria:

ora 18:13 - Romania a scapat de suspendarea terenului: UEFA a dictat o amenda de 32.000 de euro si suspendarea doar a unui sector de pe National Arena.

ora 17:20 - Federatia de Fotbal din Irlanda de Nord confirma informatia publicata mai devreme: fanii nord-irlandezi vor fi prezenti la Bucuresti pentru meciul de luna viitoare.

"UEFA ne-a informat ca decizia luata in cazul incidentelor de la meciul Romania - Ungaria nu-i va afecta pe fanii nord-irlandezi" - se arata in comunicatul Federatiei de Fotbal din Irlanda de Nord.

ora 17:01 - Decizia UEFA urmeaza sa fie anuntata in urmatoarele minute.

ora 17:00 - Presa din Irlanda de Nord anunta, pe surse, ca fanilor nord-irlandezi le va fi permis accesul pe National Arena. Ramane de vazut daca si celor romani.

ora 14:13 - Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a anuntat ca se asteapta la o amenda drastica.

"Din datele pe care le avem, ne asteptam la o sanctiune. UEFA ne-a cerut date suplimentare. Ne asteapta o amenda destul de drastica, nu ma gandesc si la alte sanctiuni. Azi, in jurul orei 17:30, UEFA va anunta decizia", a spus Gheorghe Chivorchian pentru Dolce Sport.

INFO: La mijlocul acestei luni, UEFA a anuntat pornirea unor proceduri disciplinare impotriva nationalei noastre:

- comportamentul necivizilat al spectatorilor;

- aruncarea in teren de artificii si petarde;

- folosirea laserului;

- comportamentul echipei (incasarea a mai mult de 5 cartonase).

INFO: Nationala noastra risca de la o amenda pana la disputarea unui meci cu portile inchise.

Intalnirea dintre Romania si Ungaria, disputata la inceputul acestei luni in preliminariile pentru EURO 2016, a fost marcata de mai multe incidente intre suporteri si fortele de ordine.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#UEFA decizie incidente Romania Ungaria , #stiri Nationala Romaniei