Elevii, fericiti ca au scapat de tezele unice, dar nu vor sa dea BAC-ul la istorie

Joi, 06 August 2009, ora 22:34

   

Elevii, fericiti ca au scapat de tezele unice, dar nu vor sa dea BAC-ul la istorie
Consiliul National al Elevilor din Romania (CNE) arata ca, daca anumite masuri luate de Ministerul Educatiei sunt bine primite, altele ar trebui modificate.

Astfel, actuala forma a legii invatamantului preuniversitar contine si aspecte care ii nemultumesc pe elevi, cum ar fi obligativitatea sustinerii examenului la istorie pentru profilul uman. Elevii sunt, insa, fericiti ca nu mai trebuie sa dea teze cu subiect unic.

"Legat de actuala forma a legii invatamantului preuniversitar, elevii saluta decizia de renuntare la tezele cu subiect unic si reimplementarea unei forme de prestari asemanatoare examenului de capacitate. Consideram aceasta forma de evaluare drept una relevanta pentru cunostiintele acumulate.

Exista si nemultumiri legate de aceasta forma a legii, una dintre cele mai importante fiind obligativitatea sustinerii examenului la istorie pentru profilul uman, fara ca elevii sa mai poata alege intre geografie Si istorie", se arata intr-un comunicat remis de CNE Ziare.com.

CNE mai atrage atentia ca "legea invatamantului preuniversitar trebuie sa fie centrata pe nevoile elevilor, asemeni contextului Bologna - invatamantul centrat pe student".Reprezentantii elevilor mai solicita MEC sa ii consulte in luare oricarei decizii care ii afecteaza direct.

"Consiliul National al Elevilor alaturi de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania doreste sa atraga atentia in mod oficial tuturor actorilor care activeaza in domeniul educational, ca in calitate de reprezentanti legitimi ai elevilor si studentilor, trebuie sa fim consultati in orice decizie care ii afecteaza pe colegii nostrii", mai arata comunicatul.

A.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2002 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
jux, juris
rank 1
si
elevii astia din consiliul national scriu "cunostiinte", bravo!
eleviiro
rank 1
ce vrem noi !
la scoala vrem doar: sa ne distram,sa ascultam manele,sa ne giugiulim,sa vedem poze si filme porno,s-o vedem pe doamna de franceza pe sub fusta,sa tragem cateo marijuana,dativadraku cu materiile de bac !
andro_mariana
rank 4
Reforma doar pe hartie
"Se ceeaza un raport nesanatos intre model si invatacel; modelul este vechi, nereformat , necompetitiv,iar invatacelul il reproduce ca atare" a spus de curand Andrei Plesu...atunci cum sa se reformeze sistemul educational daca raman oamenii care nu vor sa se schimbe, sa invete...pensionarii tin cu dintii la prelungiri, academicienii la fel...liderii sindicali aceeasi...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor