Exclusiv Gatu: Putem face surprize la Mondial

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 12:00
1692 citiri
Exclusiv Gatu: Putem face surprize la Mondial

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a vorbit, pentru Ziare.com, despre sansele nationalei masculine la Mondialul din Suedia.

Gatu spune ca ne putem bate de la egal la egal cu "greii" de pe semicerc, daca ne vom debarasa de mentalitatea balcanica, si crede ca premiul acordat Cristinei Neagu, desemnata cea mai buna jucatoare a lumii in 2010, face o buna propaganda Romaniei.

Iata interviul acordat de Cristian Gatu:

- Este meciul de debut unul foarte important intr-o asemenea competitie?

- Toate meciurile pe care le va juca Romania in grupa sunt la fel de importante. Cel cu Croatia conteaza insa pentru psihicul jucatorilor. Nu spun ca-i putem bate, avem o sansa foarte mica, putem face insa un meci bun si asta ar fi important pentru parcursul viitor, sa ai incredere ca te poti bate cu echipele grele.

- Este Croatia cel mai greu adversar?

- Da, tinand cont ca, alaturi de Franta, este marea favorita la titlul mondial in acest an. Croatii sunt motivati si de revansa pe care o au de luat, pentru ca Franta i-a batut in ultimele doua finale, la Mondialul din 2009 si la Europenele de anul trecut.

- Va urma duminica Danemarca...

- Iar Danemarca parca e mai echipa decat Croatia. Nordicii mizeaza mai mult pe forta grupului, spre deosebire de croatii care au o gramada de vedete. Sunt insa optimist vizavi de acel meci, pentru ca noi am batut Norvegia in turneul din Elvetia, iar norvegienii sunt nasii danezilor. Asa ca, de ce sa nu speram?

- Cu Serbia ne putem bate?

- Intr-un meci cu Romania, teoretic, orice parior va merge pe mana sarbilor. Va fi si ultimul meci din grupa si s-ar putea dovedi decisiv pentru calificare. Dar, va spun, daca vom scapa de mentalitatea asta paguboasa de delasare, asta e, atata se poate, valabila pentru toate sporturile de echipa, nu numai la handbal, putem avea o sansa mare. Totul e ca baietii sa stea bine cu psihicul.

- Antecedentele nu ne prea ajuta...

- Stiu foarte bine. Am pierdut cu Franta in 95 dupa ce aveam 7 goluri in minutul 50, ne-a batut Ungaria acum doi ani dupa ce am condus cu 4-5 goluri dupa pauza...Astea-s obsesiile mele. Dar hai sa ne gandim la ce va fi in Suedia.

- Cristina Neagu?

- Cristina Neagu a castigat un titlu individual, absolut meritat, dar imposibil de obtinut daca nu te ajuta echipa. La Europene, Cristina a fost 50 la suta din echipa, dar daca nu existau celelate 50 de procente... S-a dovedit inca o data ca vedeta ajuta echipa si echipa ajuta vedeta.

- E un trofeu care poate ajuta si Romania?

- In primul rand, s-o lasam pe Cristina sa se bucure. Va dati seama, insa, ca numele tarii din care provine Cristina va fi pe buzele tuturor in Suedia. Asa a fost joi, cand s-a facut anuntul, asa va fi si cand va primi premiul. Nu inseamna ca va incepe sa curga lapte si miere in handbalul romanesc, dar este o propaganda buna facuta tarii.

- Ii veti incuraja din tribune pe baieti la meciul cu Croatia?

- Din pacate, pentru mine, acest turneu final incepe odata cu meciul cu Danemarca. Cunoasteti problema mea cu avioanele. Am plecat spre Suedia joi, azi (n.n. - vineri) vad meciul in Germania, iar sambata seara sper sa ajung la baieti.

Nationala masculina de handbal a Romaniei va debuta vineri la Campionatul Mondial din Suedia, impotriva Croatiei, incepand cu ora 19:00.

Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Gatu, #nationala masculina handbal Romania, #Campionat Mondial handbal Suedia , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Gatu spune ca ne putem bate de la egal la egal cu "greii" de pe semicerc... Vorbeste gura fara el !