Festivalul Comediei Romanesti, la editia a VII-a

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 17:22
1981 citiri
Festivalul Comediei Romanesti, la editia a VII-a

Teatrul de Comedie organizeaza, intre 6 si 13 mai, Festivalul Comediei Romanesti - festCO 2009, editia VII-a, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, coorganizator Televiziunea Romana.

Timp de o saptamana publicul va putea vedea pe scenele teatrelor Comedie, National, Metropolis si Odeon spectacole montate in tara si in strainatate pe textele lui I.L Caragiale, Tudor Musatescu, Mihail Sebastian, Eugene Ionesco, Matei Visniec, Adrian Lustig, Lia Bugnar, Dana Magdici si Iulian Postelnicu.

Regia acestor spectacole este semnata de Catalina Buzoianu, Ion Caramitru, Radu Afrim, Aurel Palade, Dan Tudor, Dan Vasile, Cristian Sofron, Lia Bugnar, Dorina Chiriac, Iulian Postelnicu, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor remis, luni, Ziare.com.

Din Bucuresti sunt prezente in concurs Teatrul National Bucuresti, Teatrul Metropolis si Teatrul de Comedie, iar din tara teatrele din Arad, Baia Mare, Tulcea, Constanta si Focsani. Sunt invitate sa se alature competitiei si doua trupe europene venite din Luxemburg si din Franta.

In sectiunea off Teatrul de Magie va prezenta un spectacol de iluzionism, iar la Cafe Deko (str. Smardan nr. 30) va asteapta recitaluri de stand-up comedy.

In imediata apropiere a Teatrului de Comedie va fi inaugurata Cafeneaua artistica "La Comedie". Aici, in cadrul Clubului de lectura festCO, vor fi citite textele castigatoare la Concursul de Comedie Romaneasca, editia a IV-a.

Tot in acest spatiu neconventional va debuta proiectul Comedii uitate initiat de Revista Drama editata de Uniunea Scriitorilor din Romania - coordonator proiect criticul Mircea Ghitulescu. Acest proiect va demara cu o piesa putin cunoscuta - Negutatorul de ochelari de Tudor Arghezi.

Deschiderea oficiala a festivalului are loc miercuri 6 mai, ora 18.00 la Teatrul de Comedie, Sala Mare cu spectacolul Mansarda la Paris de Matei Visniec, montat de Radu Afrim anul trecut la Kulturfabrik Luxemburg si castigator al Marelui Premiu al Presei la Festivalul off Avignon 2008. Autorul Matei Visniec va fi prezent la acest eveniment.

Inchiderea festivalului va avea loc miercuri 13 mai ora 18.00, la aceeasi sala, cu spectacolul "Sunt un orb", recital de poezie romaneasca sustinut de Horatiu Malaele, urmat de decernarea premiilor Festivalului Comediei Romanesti editia a VII-a si a Concursului de Comedie Romaneasca, editia a IV-a.

A.T.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...