FRF anunta ce masuri ia impotriva huliganilor din cauza carora Romania a fost pedepsita de UEFA

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 20:01
4485 citiri
FRF anunta ce masuri ia impotriva huliganilor din cauza carora Romania a fost pedepsita de UEFA

Federatia Romana de Fotbal urmeaza sa intenteze un proces impotriva celor doi suporteri care au patruns pe terenul de joc in timpul partidei Romania - Spania, din cadrul preliminariilor EURO 2020, si va cere despagubiri, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele FRF, Razvan Burleanu.

"Decizia pe care am luat-o la nivel de federatie este in primul rand sa ii dam in judecata pe cei doi suporteri care au intrat in teren, iar acest lucru il vom face fara doar si poate si avem nevoie si de implicarea institutiilor statului. Si aici avem nevoie sa aflam cine finanteaza aceste grupuri de suporteri, pentru ca este o mare enigma in momentul de fata. Si avem nevoie de toate fortele de interventie, pentru ca e nevoie sa se intervina imediat. In momentul in care ai o scandare rasista acesti suporteri trebuie sa fie in afara stadionului. Dar se pare ca in acest moment nu avem suficienta sustinere pentru a implementa o asemenea actiune. Si bineinteles sa fie interzisi pe stadioane, asta ne dorim", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF a precizat ca in urma suspendarii primite din partea UEFA, de a juca o partida cu portile inchise si a amendei, bugetul federatiei a fost afectat serios.

"E o situatie foarte, foarte ciudata pentru ca la veniturile Federatiei Romane de Fotbal, prin faptul ca avem stadionul inchis, la care se adauga amenda de 83.000 de euro, inseamna un impact financiar de aproximativ 500.000 de euro. Cu acesti bani ai fi putut sa realizezi trei terenuri. Vom solicita daune, bineinteles, nu ne-am gandit inca la o suma. In momentul de fata am luat aceasta decizie de a deschide acest proces impotriva celor doi care au intrat pe teren iar in momentul in care vor fi identificati si cei care au aruncat fumigene, petarde, vom face acelasi lucru", a mai spus Razvan Burleanu.

Nationala Romaniei a fost sanctionata de UEFA pentru scandarile rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte in suprafata de joc si patrunderea spectatorilor pe gazon la meciul cu Spania (1-2), din preliminariile EURO 2020, federatia fiind amendata si cu 83.000 de euro.

Urmatorul joc de pe teren propriu din preliminariile EURO 2020, Romania - Norvegia, din 15 octombrie, programat pe Arena Nationala, se va disputa cu portile inchise.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: AGERPRES