Hagi si Adrian Ilie au batut Paraguayul acum 13 ani

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 13:49
1314 citiri
Hagi si Adrian Ilie au batut Paraguayul acum 13 ani

Singura confruntare in iarba dintre Romania si Paraguay, avand caracter amical, a avut loc pe 3 iunie 1998 la Bucuresti, in Ghencea, ambele nationale aflandu-se atunci pe ultimii metri ai pregatirilor in vederea participarii la turneul final al CM din Franta.

Tricolorii s-au impus, la limita, cu 3-2, gratie "dublei" lui Adrian Ilie si a golului victorios semnat din penalty, spre final de joc, de Gica Hagi.

Fisa tehnica a unicului duel fotbalistic de pana acum, romano-paraguayan:

Romania - Paraguay 3-2 (1-1)

Au marcat: Adrian Ilie (4,57), Gheorghe Hagi (84-pen.) / Carduzo (27), Acuna (64)

Stadion: Steaua

Spectatori: 12.000

Arbitru: A. Juhas (Ungaria)

Romania: B.Stelea - D.Petrescu, I.Filipescu, Gica Popescu, C.Dulca, D.Munteanu (81 I.Dumitrescu) - C.Galca, Gabi Popescu (60 O.Stanga), Gh.Hagi (89 L.Ciobotariu) - V.Moldovan (60 M.Lacatus), A.Ilie (70 Gh. Craioveanu).

Antrenor: Anghel Iordanescu

Paraguay: Chilavert (59 Diaz) - Arce, Sarabia, Rivarola, Gamorra - Enciso, Benitez (78 Yegros), Acuna, Paredes (59 Caniza) - Cardozo (59 Brizuela), Ramirez (86 Campos).

Antrenor: Paulo Cezar Carpegiani

Singurul dintre cei 32 de jucatori prezenti in teren in urma cu 13 ani si care rezista in continuare pe "baricade", la nivel de echipa nationala, este veteranul paraguayenilor Roberto Acuna (39 ani), care se va retrage in partida cu romanii, urmand sa bifeze si 100 de prezente in prima reprezentativa a statului sud-american.

La Mondialele din Franta, ambele echipe au trecut de faza grupelor, dar s-au oprit in optimi de finala. Dupa aceea, odata cu apusul "Generatiei de aur", Romania nu s-a mai calificat la vreun turneu final de CM (si au fost trei, 2002, 2006, 2010), in vreme ce Paraguayul a mers la toate.

Al doilea joc din istoria confrunarilor directe va avea loc duminica ora 01.00 - ora Bucurestiului, pe arena Defensores del Chaco din Asuncion, fiind meciul cu numarul 620 din palmaresul general al tricolorilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#palmares Paraguay Romania, #Paraguay Romania intalniri , #stiri Nationala Romaniei