Incidentele de la Romania - Ungaria, explicate de firma de paza: De vina sunt galeriile de la...

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 19:18
7896 citiri
Incidentele de la Romania - Ungaria, explicate de firma de paza: De vina sunt galeriile de la...
Foto: sport.ro

Romania - Ungaria, meci desfasurat sambata seara pe Arena Nationala din Bucuresti si contand pentru preliminariile EURO 2016 a fost plin de incidente in tribune, incidente intre fanii celor doua galerii.

Fanii veniti din Ungaria au incercat imediat dupa intonarea imnurilor sa forteze gardul despartitor care-i separa de suporterii romani, moment in care cele doua galerii s-au luat la harta de la distanta, aruncand cu scaune si torte unele in altele.

Jandarmii si stewarzii au fost nevoiti sa actioneze rapid pentru a face ordine, interventia acestora soldandu-se cu victime, cele mai multe in sectorul roman.

Conform Jandarmeriei si SMURD, 46 de persoane au avut nevoie de asistenta medicala dupa joc.

Astfel, chiar daca mai multe persoane au fost agresate de catre oamenii firmei de paza a stadionului, reprezentantii firmei sustin ca galeriile sunt cele care au provocat incidentele, iar nevinovatii sunt victime colaterale:

"S-a intamplat ce se intampla mereu cu aceiasi suporteri de la Dinamo, Steaua, Rapid si Petrolul. Se intampla mereu, se iau la bataie intre ei, cu galeriile adverse, se iau la bataie cu toata lumea. Am intervenit pentru a aplana acest incident.

Manusile speciale folosite de agenti nu sunt pentru stadion, sunt pentru interventii pe motocicleta si alt gen de interventii.

In lege scrie ca si noi avem dreptul de a stabili ordinea in incinta stadioanelor, nu doar Jandarmeria. Noi colaboram cu Jandarmeria, doar ca atat timp sunt mai multe zone cu incidente este mai greu sa controlezi sutuatia in acest fel.

Noi facem control sumar la intrare, nu avem voie sa facem perchezitie la sange, ei intra cu materiale pirotehnice, ca sa nu mai zic de persoanele care presteaza servicii in zonele auxiliare National Arena. Noi nu am dat cu gaze lacrimogene, jandarmeria a dat cu gaze. Ramane de vazut ce vom discuta cu Razvan Burleanu dupa meciul cu Finlanda.", a declarat pe larg un reprezentant al firmei de paza pentru Sport.ro, duminica.

Romania - Ungaria s-a terminat 1-1, golurile fiind semnate de Rusescu si Balazs Dzsudzsak.

D.A.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#incidente romania ungaria firma de paza, #reprezentant firma de paza declaratii, #cine e de vina incidente romania , #stiri Nationala Romaniei