Ziare.com

Judecatorii cer noului Guvern reformarea Justitiei

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 17:40

   

Judecatorii cer noului Guvern reformarea Justitiei
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a lansat "Carta alba pentru Justitie", un document prin care cere noului Guvern format sa ia urgent masuri pentru reformarea Justitiei.

Uniunea propune noului executiv obiective si masuri ce trebuie adoptate pentru o buna guvernare in domeniul justitiei, solicitand "deblocarea procesului de reformare a justitiei", dupa cum se arata intr-un comunicat al UNJR.

Sistemul judiciar din Romania trebuie sa se bucure de un sprijin neconditionat din partea factorilor politici si administrativi pentru eficientizarea actului de justitie si intarirea profesionalismului judecatorilor si procurorilor, in vederea apararii drepturilor si libertatilor individuale ale cetatenilor.

"Carta alba pentru Justitie" este un document programatic, care arata deficientele in acest sector inregistrate in ultimii ani si care sunt obiectivele si directiile de actiune propuse pentru o buna guvernare.

Judecatorii cer guvernantilor sa semneze acest document si atrag atentia ca ignorarea acestor propuneri, formulate in mod repetat pe parcursul anilor 2008 si 2009, au culminat cu protestul judecatorilor si procurorilor din toata tara, eveniment fara precedent in Romania, prin care acestia au atentionat decidentii politici asupra pericolului neasumarii independentei reale si sub toate aspectele a Justitiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 917 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa se inteleaga ca iar aveti pretentii banesti ?.....

.... dar expuse altfel.
Executivul are alte repere pentru reformarea justitie inicidecum nu va semna jalba voastra.
Voi trebuie sa va supuneti legilor emise de guvern si nu invers.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor