L'Equipe: Nationala Romaniei, rupta intre interese

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 13:46
3360 citiri
L'Equipe: Nationala Romaniei, rupta intre interese

Celebrul cotidian francez L'Equipe a facut o analiza extrem de dura a nationalei de fotbal a Romaniei, pe care o caracterizeaza simplu ca fiind rupta intre interese de tot felul.

Jurnalistii francezi mai scriu, in editia tiparita, ca, desi "tricolorii" au doar doua puncte in Grupa D a preliminariilor, se preocupa mai mult de gasirea unui nou numar 10.

"Atmosfera este tensionata la nationala Romaniei, o echipa lovita de amestecul cluburilor si al impresarilor, dar si de atacurile presei.

Nationala Romaniei se afla pe locul 46 in clasamentul FIFA, are doua egaluri in campania pentru Euro 2012 si nu a mai castigat un meci din noiembrie anul trecut, amicalul cu Honduras, insa este mai preocupata sa gaseasca un nou numar 10. Razvan Lucescu a fost nevoit sa se ocupe de aceasta sarcina in plina pregatire pentru meciul cu Franta.

Asta spune totul despre o nationala rupta intre interesele cluburilor interne, ale cluburilor straine care refuza sa-i lase la nationala pe jucatorii romani si nu trebuie sa uitam de interesele politice.

Razvan Lucescu, laudat pentru corectitudinea sa si sustinut de jucatori, nu mai este preferatul presei. Anul trecut l-a exclus pe Adrian Mutu de la nationala pentru ca acesta a fost mai preocupat de cluburile de noapte in ajunul meciului cu Serbia, care a si spulberat Romania cu 5-0. Suspendat pentru cazul sibutramina Mutu va reveni pe 29 octombrie iar Lucescu, numit si "Mourinho de Giulesti", nu-l asteapta asa. Insa unul din impresarii sai este Victor Becali, varul omnipotentului presedinte al Stelei Gigi Becali.

"Generatia Hagi - Popescu" inspira mandrie intr-o societate care iesea din dicatatura lui Ceausescu, cea a lui Mutu si Chivu caracterizeaza o societate convertita in mod brutal la capitalism", se arata in analiza francezilor.

Razvan Lucescu, demis dupa meciul cu Franta? Vezi ipoteza lui Boloni

Cosmin Olaroiu, noul selectioner al Romaniei?

"Tricolorii" vor juca impotriva Frantei, la Paris, sambata de la ora 22.00. Meciul, din grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012, va fi transmis in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

M.D.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#nationala analiza Lequipe, #nationala Romania criticata Lequipe, #Franta Romania LIVE, #Romania preliminarii Euro 2012 , #stiri Nationala Romaniei