Magistratii se plang la CEDO ca nu primesc salariile restante de la Guvern

Duminica, 04 Ianuarie 2009, ora 18:06
2160 citiri
Magistratii se plang la CEDO ca nu primesc salariile restante de la Guvern

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), SoJust si Asociatia Procurorilor din Romania considera "inacceptabila" amanarea platii salariilor restante pana in luna martie, in timp ce Asociatia Magistratilor din Romania vrea sa gaseasca dreptatea la CEDO.

Referindu-se la Ordonanta de urgenta privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sistemul justitiei, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Mona Pivniceru, a declarat, duminica, ca "o sa facem o coalitie a judecatorilor, adunam toate titlurile executorii si vom sesiza in bloc Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Pe mine nu ma intereseza bugetul Guvernului.

Este vorba despre drepturi restante, care ar fi trebuit sa fie prevazute in buget. Noi am castigat in instanta impotriva Ministerului Justitiei, n-avem nevoie sa vina Guvernul sa ne spuna cum sa ne luam banii", a precizat presedintele AMR,informeaza NewsIn.

Procurorul Constantin Sima, membru al Asociatiei Procurorilor din Romania, considera ca prima esalonare a datoriilor restante s-a facut ca dovada a intelegerii magistratilor. "O a doua esalonare este deja un lucru inacceptabil", a declarat Sima, pentru NewsIn, subliniind faptul ca nu s-a rezolvat problema hotararilor judecatoresti prin care plata salariilor restante a devenit executorie. "Asteptam, din partea ministrului Justitiei, sa fim invitati la niste discutii", a conchis procurorul, care nu vede, deocamdata, o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

La randul sau, si vicepresedintele SoJust, Cristi Danilet, s-a aratat destul de sceptic in ceea ce priveste plata salariilor restante.

Guvernul a adoptat, in sedinta din 30 decembrie 2008, Ordonanta de urgenta privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sistemul justitiei, care prevede ca aceasta se realizeaza incepand cu data de 31 martie 2009.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#magistrati Romania, #plangere CEDO, #salariu restant, #ordonanta Guvern , #stiri Nationala Romaniei