Mai putine locuri de munca vacante la nivel national

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 19:14
853 citiri
Mai putine locuri de munca vacante la nivel national

Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pana pe 26 noiembrie a scazut cu 2,8%, la 9.715, iar cele mai multe oferte de munca sunt pentru ieseni, a anuntat, vineri, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In saptamana anterioara, ANOFM anuntase 9.997 locuri de munca disponibile.

Cele mai multe slujbe oferite pana pe 26 noiembrie sunt in judetele Iasi (1.015), Bucuresti (565) si Timis (478), iar cele mai putine locuri libere sunt in judetele Mehedinti (23) si Ilfov (24).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 583 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri (119), urmate de consultanti bancari si control calitate (cate 34), consilieri vanzari asigurari (31).

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 9.148 locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (1.299), operatori confectioneri pentru industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (571), muncitori necalificati in industria confectiilor (446), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (419), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (419), muncitori necalificati la asamblarea, montarea pieselor (289), confectioneri cablaje auto (287).

Cele mai putine locuri sunt disponibile pentru asistent manager (10), asistent farmacist si sudor autogen (cate 9), consilier financiar-bancar (7), programator (6) si director de vanzari (5 posturi).

Rata somajului a urcat in octombrie la 7,1%, de la 6,9% in septembrie. Numarul total de someri a crescut in octombrie cu 28.799 fata de luna precedenta, pana la 653.939, nivel maxim al ultimilor cinci ani si sase luni.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#locuri munca vacante, #locuri munca ANOFM, #statistici ANOFM noiembrie , #stiri Nationala Romaniei