Marturii din Centrul Vechi, dupa scandalul provocat de unguri: "N-am mai vazut asa ceva!"

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 19:49
3656 citiri
Marturii din Centrul Vechi, dupa scandalul provocat de unguri: "N-am mai vazut asa ceva!"
Foto: Digi Sport

Angajatii teraselor din Centrul Vechi, care strang cioburile si mobilierul rupt dupa conflictul dintre fanii unguri si trupele de jandarmi, spun ca nu au vazut niciodata suporteri atat de violenti, desi in localurile lor s-au perindat, pana acum, mii de sustinatori straini ai echipelor de fotbal.

Oamenii au povestit, pentru MEDIAFAX, ca suporterii unguri au baut pe strada Smardan inca din dimineata zilei de vineri, acestia instalandu-se in jurul orei 9:30 la terase, unde, pana dupa ora 15:00, s-ar fi manifestat pasnic.

La un moment dat, insa, spun martorii oculari, mai multi politisti romani, insotiti de reprezentanti ai Politiei ungare, au venit si le-au comunicat fanilor ca la ora 16:00 trebuie sa urce in autobuze, pentru a pleca spre Arena Nationala. Suporterii unguri au refuzat si, in loc sa se indrepte spre autobuzele care ii asteptau, au plecat in sens invers.

Fanii unguri nu stiau insa ca drumul le era barat de un cordon de jandarmi, care i-a impiedicat sa treaca. Atunci, relateaza martorii, au aparut primele incidente, care au degenerat ulterior la mai toate terasele de pe Smardan, ungurii devenind dintr-o data deosebit de violenti.

"Aruncau si cu cate doua scaune deodata. Eu am vazut cum unul a ridicat de unul singur masa si a aruncat-o peste un jandarm, care a cazut la pamant", a declarat o chelnerita de la una dintre terasele la care au baut fanii veniti din Ungaria.

Centrul Vechi, sub asediu dupa venirea ungurilor: batai, petarde si un incendiu

Martorii mai sustin ca suporterii unguri au fost foarte brutali si au aruncat in jandarmi cu tot ce au avut la indemana - sticle, pahare, scaune, mese si scrumiere.

De altfel, pe dalele de piatra de pe Smardan se vad inca urmele conflictului, din loc in loc putand fi observate dare de sange.

Potrivit politistilor, in Centrul Istoric se aflau, la ora incidentelor, aproximativ 400 de suporteri unguri.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat ca masura interventiei oamenilor de ordine de evacuare a fanilor unguri din Centrul Vechi al Capitalei a venit in urma refuzului acestora de a parasi locul, ei urmand sa fie mutati in fan-zone-ul de langa Arena Nationala.

Aproape 3.400 de politisti au fost mobilizati, la nivel national, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea in tara si pana in Capitala, in aeroporturi si gari, precum si in Bucuresti, pentru a preveni eventualele incidente violente, a informat, joi, Politia Romana.

Meciul de fotbal Romania-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#bataie suporteri unguri, #bataie Centrul Vechi, #Romania Ungaria Fotbal , #stiri Nationala Romaniei