Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Romania invinge Albania in meci amical, dar nu convinge

Sambata, 31 Mai 2014, ora 22:00
9624 citiri
Romania invinge Albania in meci amical, dar nu convinge

Romania a invins Albania cu 1-0 in primul amical al stagiului de pregatire din Elvetia, singurul gol fiind adus de Razvan Rat in minutul 82.

Prima parte a meciului dintre Romania si Albania nu a insemnat deloc o mostra de spectaculozitate fotbalistica. Greoi, parca usor imobili, jucatorii ambelor formatii au intrat greu in joc, posesia la mijlocul terenului fiind preferata verticalizarilor, cel putin in prima parte a reprizei.

Albanezii s-au dovedit totusi insistenti, au adus mingea in jumatatea si chiar careul nostru, punand presiune la poarta lui Tatarusanu prin mai multe cornere si lovituri libere aproape de careu.

Cea mai mare ocazie a Romaniei a venit abia in ultimele 5 minute, cand portarul Berisha a scos doua mingi grele consecutiv, venite prin Grigore si Chipciu, in aceeasi faza. Acelasi Grigore avusese mai devreme si o alta ocazie, cand a sutat alaturi, dupa o pasa a lui Rat.

Nici partea secunda nu a inceput mai bine, totusi insistentele albanezilor erau la fel de clare la poarta lui Tatarusanu. Romania a inceput sa preseze incepand cu a doua jumatate a partii secunde, ratand cateva bune sanse de gol.

Mai intai Maxim a reluat usor peste dintr-o lovitura libera periculoasa, pentru ca mai apoi Rusescu sa devieze periculos in plin careu, Berisha fiind nevoit sa scoata in corner. La acest corner, Grigore a reluat iarasi periculos cu capul, acelasi Berisha avand un nou reflex salvator.

Golul a venit totusi, pe final, in minutul 82, dupa o invalmaseala destul de mare in careul albanez. Razvan Rat a punctat, dupa ce fundasii adversi respinsesera de pe linia portii, ulterior unei reluari cu capul a lui Maxim.

A fost primul si singurul gol al unei intalniri in care Romania a castigat, dar nu a convins deloc prin jocul prestat.

Rat si-a facut astfel un frumos cadou, avand in vedere ca doar cu cateva zile inainte, implinise 33 de ani.

Daca ar fi ramas 0-0, ar fi fost primul rezultat de acest gen in istoria intalnirilor Romania - Albania.

Urmatorul meci amical pentru noi va fi cu Algeria, pe 4 iunie, meci de asemenea in direct pe Ziare.com.

Iata filmul partidei:

Romania - Albania 1-0

Min.92 - Final de joc, Romania invinge Albania cu 1-0.

Min.89 - Intra Mateiu, iese Pintilii.

A intrat mai devreme si Florin Tanase, pustiul de la Viitorul.

Min.87 - Albanezii insista sa egaleze, pun presiune in jumatatea noastra de joc.

Min.82 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Romania! Razvan Rat reuseste sa marcheze dupa o reala invalmaseala in careul advers. 1-0 dupa ce Romania s-a chinuit cu echipa albaneza.

Min.76 - Putine emotii la poarta noastra, Tatarusanu a incercat un dribling pretentios, in fata unui atacant advers.

Min.73 - Maxim trage puternic de la distanta, prinde Berisha.

Min.72 - Grigore reia foarte bine cu capul, Berisha are din nou un reflex fabulos si ramane 0-0.

Min.71 - Mare ocazie Rusescu, care a deviat o minge periculoasa in plin careu, Berisha scoate in corner.

Min.65 - Cum a intrat Tanase, cum a avut o buna ocazie. Sut de la marginea careului, pe partea stanga, balonul se duce alaturi.

Min.63 - Doua schimbari din nou in tabara noastra. Intra Tanase si Lazar, ies Bourceanu si Chipciu.

Min.60 - Lovitura libera periculoasa batuta de Maxim, balonul a trecut usor peste.

Min.59 - Actiune colectiva mai lunga, a Romaniei, fara nimic concret la poarta lui Berisha.

Min.54 - Lovitura de cap Salihi, prinde Tatarusanu.

Min.53 - Offside la Gashi, faza albanezilor se opreste.

Min.48 - Inceput periculos al albanezilor in partea secunda. Vila trage foarte bine de la distanta, balonul se duce usor alaturi.

Min.46 - Incepe meciul!

Doua schimbari la nationala Romaniei. Vor intra Cosmin Matei si Raul Rusescu. Au iesit Marica si Banel Nicolita.

Min.45 - Final de prima repriza, 0-0!

Min.40 - Cea mai mare ocazie a Romaniei! Berisha scoate de doua ori suturi foarte bune ale romanilor, Grigore a fost din nou aproape de gol. Lorik Cana, foarte usor a fost depasit!

Min.37 - Faza frumoasa colectiva a romanilor, Grigore da pe langa poarta dupa o pasa a lui Rat.

Min.34 - Albanezii cer o lovitura libera langa careu, arbitrul refuza.

Min.27 - Lovitura libera ce putea fi periculoasa pentru albanezi, centrarea a fost insa prea lunga.

Min.25 - Fault in atac facut de Marica.

Min.22 - Cikalleshi sut de la distanta, mingea zboara peste.

Min.19 - Aproape de autogol Albania, Chiriches a centrat de pe partea dreapta, a fost o deviere neinspirata a unui fundas albanez si..corner, dupa ce mingea trece usor alaturi.

Min.16 - Albania insista in atac, a avut cateva incursiuni in jumatatea noastra, Tatarusanu a trebuit de doua ori sa respinga la timp, pentru a sta linistit.

Min.13 - Joc destul de slab in atac al Romaniei, Marica nu e deloc concentrat, a pierdut deja cateva mingi.

Min.8 - Sut slab de la distanta Chiriches, mult pe langa poarta.

Min.7 - Doua cornere la rand Albania, Tatarusanu a respins greu la primul, la al doilea adversarii au reluat cu capul alaturi.

Min.5 - Inceput fara multe faze de poarta, Romania incearca sa tina cat mai mult de minge, incearca sa paseze mai mult in jumatatea adversa.

Min.2 - Primul cartonas galben vine pentru noi, Banel Nicolita a facut un fault dur.

Min.1 - A inceput partida!

19.59 - Am ascultat cele doua imnuri, ne pregatim de meci la Yverdon.

INFO - Romania se intalneste pentru a 16-a oara cu Albania, in fata careia nu a mai pierdut de 66 de ani. Acest lucru se intampla in 1948.

INFO - Ultimele doua meciuri s-au jucat in cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012. Ambele jocuri s-au incheiat cu acelasi scor, 1-1: in 2010, la Piatra Neamt, si in 2011, la Tirana.

Echipele de start:

Romania: 12. Tatarusanu - 4. Cr. Manea, 21. Dr. Grigore, 6. Chiriches, 3. Rat - 5. Bourceanu, 18. Pintilii - 16. Nicolita, 7. Chipciu, 20. Maxim - 9. Marica (cpt.).

Rezerve: 1. Pantilimon, 2. Matel, 8. Lazar, 10. Cr. Tanase, 11. C. Matei, 13. Vatajelu, 15. Mitrea, 17. V. Gaman, 19. Rusescu, 22. Fl. Tanase, 23. S. Lung jr.

Albania: 1. Berisha - 2. Lila, 6. Curri, 5. Cana (cpt.), 7. Agolli, 20. Kace, 8. Abrashi, 3. Lenjani, 11. Vila, 9. Kapplani, 16. Cikalleshi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#romania albania live text ziare, #live text ziare romania albania, #romania albania meci amical ora 20 , #stiri Nationala Romaniei