Militarul care a murit in Afganistan, inaintat in grad

Marti, 23 Februarie 2010, ora 18:17
1495 citiri

Sergentul major Florin Badiceanu care a murit, marti, in Afganistan, dupa ce autovehiculul in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, a fost inaintat post mortem la gradul de sublocotenent, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.

"Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a semnat, la propunerea sefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, ordinul de inaintare la gradul de sublocotenent (post mortem) a sergentului major Florin Badiceanu", se arata in comunicatul MApN.

Un militar roman a murit in Afganistan

Totodata, ministrul Oprea a inaintat presedintelui Traian Basescu propunerea de decorare a sublocotenentului post mortem Florin Badiceanu cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Boc a trimis un mesaj de condoleante familiei militarului decedat in Afganistan

Sergentul major Florin Badiceanu a murit, marti, in Afganistan, iar fruntasul Marian Zamfir a fost ranit in urma unei explozii, a anuntat MApN.

Basescu transmite condoleante familiei ofiterului ucis in Afganistan

Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevra executau o misiune de patrulare intr-o coloana formata din patru autovehicule HMMWV, in provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. In jurul orei 5.00 (ora Romaniei), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat in care se aflau cinci militari romani a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma deflagratiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuati de urgenta pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.

Pe timpul acordarii ingrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Florin Badiceanu a murit. Subofiterul, promotie 2005, era la a doua misiune in Afganistan. Avea 31 de ani, era casatorit si tata al unui copil.

Fruntasul Marian Zamfir se afla internat in spital pentru tratament medical si investigatii de specialitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#soldat roman mort Afganistan, #soldati romani morti Afganistan , #stiri Nationala Romaniei